Έξι ξένοι στην Α1 ανεξαρτήτου εθνικότητας!

Η πρόταση του Παναθηναϊκού για “απαλειφή” του περιορισμού της εθνικότητας των ξένων (τέσσερις ξένοι-δύο κοινοτικοί) έγινε δεκτή από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Έτσι η αλλαγή στον κανονισμό προχώρησε και στη νέα περίοδο κάθε ομάδα της Α1 έχει δικαίωμα για συμμετοχή έξι ξένων ανεξαρτήτου εθνικότητας…

ballΗ πρόταση του Παναθηναϊκού πέρασε με 12-2 ψήφους, με τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα να είναι οι ομάδες που καταψήφισαν το σχετικό αίτημα. Ο νέος κανονισμός που δίνει δικαίωμα συμμετοχής σε έξι ξένους ανεξαρτήτου εθνικότητας θα τεθεί σε ισχύ από τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Στον πρώτο θα ισχύσει το 4-2 (τέσσερις ξένοι-δύο κοινοτικοί), με γνώμωνα ότι έτσι δεν θα αδικηθούν οι ομάδες που ήδη έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και έχουν ήδη αποκτήσει κοινοτικούς παίκτες!!!

Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι οι ομάδες στην πορεία θα αλλάξουν το αγωνιστικό τους προφίλ, καθώς δίχως αμφιβολία αρκετές θα είναι εκείνες που θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση των κοινοτικών παικτών με Αμερικανούς…

Αλλαγές και στον πειθαρχικό κώδικα

Παράλληλα το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτό και το δεύτερο αίτημα του Παναθηναϊκού για τον πειθαρχικό κώδικα. Οι “πράσινοι” έθεσαν θέμα για ετήσια παραγραφή ποινών του πειθαρχικού κώδικα για φυσικά πρόσωπα, δηλαδή οποιαδήποτε ποινή να μην μεταφέρεται για την επόμενη σεζόν. Επίσης, η συνέκτιση ποινών, όπως και η αποσύνδεση ποινών για άτομα που δεν έχουν διοικητική ή ιδιοκτησιακή σχέση με κάποια ομάδα. Ακόμα συζητήθηκε η δυνατότητα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια για ποινές που επιβλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 12-1, με τις περισσότερες ομάδες να ψηφίζουν υπέρ και μόνο ο
Ολυμπιακός επέμενε να προστεθούν οι ποινές του Δημήτρη Γιαννόκοπουλου, παρότι εδώ και πολύ καιρό έχει δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ!