Έσπερος-Αγ. Παρασκευή σημειώσατε 1

Ο Έσπερος Α.Ο.Π.Α. αναδείχθηκε νικητής στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 18ης αγωνιστικής απέναντι στην Αγ. Παρασκευή με 60-59, σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στο φινάλε από την γραμμή της… φιλανθρωπίας.

Η Πατρινή ομάδα είχε σαφή προβάδισμα στο α’ ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη έκανε αρκετά λάθη και έδωσε την ευκαιρία στην Αγ. Παρασκευή να ισορροπήσει το παιχνίδι. Στα τελευταία 10’’ το σκορ ήταν 59-59 και οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ με τον Ιωάννου, ο οποίος με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 60-59. Στη συνέχεια, οι παίκτες της Αγ. Παρασκευής έχασαν την μπάλα και το παιχνίδι τελείωσε,  με τον Έσπερο Α.Ο.Π.Α. να παίρνει μία νίκη, κυρίως γοήτρου.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός των Πατρινών Μάκης Γιατράς δήλωσε:

«Θα μπορούσαμε να νικήσουμε πιο εύκολα, αλλά από δικά μας λάθη δεν τα καταφέραμε. Όμως, έτσι και αλλιώς η νίκη μας ήταν μεγάλη απέναντι στην πρωτοπόρο του Ομίλου. Κάναμε ένα καταπληκτικό α’ μέρος, αλλά στην επανάληψη δεν συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό. Ο αντικειμενικός μας στόχος είναι η κατάκτηση της 2ης θέσης και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».