“Έφυγε” ο “εργάτης” του κρητικού μπάσκετ Νίκος Γαλυφιανάκης

Αυτή τη μάχη ο Νίκος Γαλυφιανάκης δεν μπόρεσε να την κερδίσει. Ήταν μία άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, την οποία ο “εργάτης” του κρητικού μπάσκετ έδινε εδώ και καιρό κι έμελλε να την χάσει λίγο πριν το τέλος του 2012, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του ΟΦΗ – στις ακαδημίες του οποίου ήταν ο υπεύθυνος – αλλά και στους φίλους του μπάσκετ στην Κρήτη.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του 49χρονου προπονητή, η ΕΚΑΣΚ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, ενώ κι ο ερασιτέχνης ΟΦΗ εξέδωσε ψήφισμα.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ
“Το Κρητικό Μπάσκετ θρηνεί την απώλεια  ενός αληθινού εργάτη του αθλήματος.

Ο Νίκος Γαλυφιανάκης δεν είναι πια ανάμεσα μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν έναν άνθρωπο  που αγωνίστηκε  για τη πρόοδο του αθλήματος στο νησί μας, που προσέφερε πολλά στις νέες γενιές, που δίδαξε εκτός από μπάσκετ, ήθος και ανθρωπιά.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια”.

Το ψήφισμα του ΑΣ ΟΦΗ
“Το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ που συνήλθε έκτακτα με το άκουσμα του χαμού του υπεύθυνου των Ακαδημιών Μπάσκετ του ΟΦΗ, Γαλυφιανάκη Νίκου αποφάσισε ομόφωνα:
-Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια της οικογένειας του ΟΦΗ στους δικούς του.
-Να παραστούν στη κηδεία τα μέλη του Δ.Σ.
– Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό υπέρ του ιδρύματος ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.
-Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στον αγώνα για το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Μπάσκετ ΟΦΗ – ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ στις 05/01/2013.
Ο ΟΦΗ χάνει ακόμη, ανέλπιστα ένα μέλος της μεγάλης του οικογένειας.
Είναι βαρύ το πένθος για όλη την αθλητική οικογένεια που βλέπει ακόμη ένα μέλος της να φεύγει για το ταξίδι που δεν έχει επιστροφή.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον άξιο προπονητή και άνθρωπο.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ………”.

Τέλος ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης αναφερόμενος στον χαμό του Νίκου Γαλυφιανάκη ανέφερε : “Είμαστε βαθιά συγκινημένοι και στενοχωρημένοι στην οικογένεια του ΟΦΗ για τον απρόσμενο πρόωρο χαμό του Νίκου Γαλυφιανάκη. Ειδικότερα εγώ αισθάνομαι πολύ λυπημένος γιατί τον γνώριζα από αθλητή, από μικρό παιδί που τον είχαμε στην ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ και στην συνέχεια ως προπονητή. Εύχομαι στην οικογένεια του τα συλλυπητήρια μας και θα τον θυμόμαστε έτσι όπως τον γνωρίσαμε. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο γιατί πάνω από όλα ήταν άνθρωπος αλλά και άνθρωπος που αγαπούσε το σωματείο”.