tsalbouris-charalampopoulosΗ Εθνική Εφήβων κοίταξε στα μάτια την αντίστοιχη αμερικανική αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U19 που θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι ΗΠΑ νίκησαν την Ελλάδα 90-82 στο τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων, ωστόσο το χειρότερο για την Εθνική δεν είναι η (ανούσια) ήττα αλλά ο τραυματισμός του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν γύρισε τον δεξιό αστράγαλο σε ανύποπτη φάση.

Παρά τον τραυματισμό του φόργουορντ του Παναθηναϊκού, η Ελλάδα κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το προβάδισμα στο σκορ, κρατώντας τα ηνία του ματς μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου (61-58). Ωστόσο, στην τελευταία περίοδο οι Αμερικανοί άρχισαν να απλώνουν την άμυνα τους και το ζον πρες άλλαξε μια και καλή τον αγώνα. Το 61-58 έγινε 63-77 στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου και κάπως έτσι οι ΗΠΑ έφτασαν εύκολα στην επικράτηση.

Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν ο Αντώνης Σταμάτης με 29 πόντους, ενώ ο Σουάνιγκαν πέτυχε 16 για τους Αμερικανούς.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 40-36, 61-58, 82-90