«Αέρας αλλαγής στην Κρήτη»

Ο Μανώλης Σηφομιχελάκης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Νόβισαντ με εξειδίκευση στις ακαδημίες έπειτα από εφτά χρόνια στις υποδομές του Ηρακλείου, ανέλαβε τις ακαδημίες του Ηροδότου και μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με τον Ηρόδοτο και τους στόχους που θέτει:

«Ο Ηρόδοτος με κέρδισε γιατί η διοίκηση του αγαπάει και θέλει να ασχοληθεί με τις υποδομές και τους Κρήτες αθλητές. Στην ομάδα υπάρχει μεράκι, τεχνογνωσία, υλικοτεχνική υποδομή και σεβασμός στο προπονητικό έργο. Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ αξιόλογο για τα μικρά παιδιά. Ο Ηρόδοτος λειτουργεί περισσότερο ως μία νοικοκυρεμένη οικογένεια κι αυτό είναι το ιδανικό περιβάλλον για να ανδρωθεί ένα μικρός αθλητής. Με πολύ δουλειά από το προπονητικό σταφ, σταθερά βήματα, με την οργάνωση του συλλόγου και με την όρεξη των αθλητών θα πετύχουμε τους στόχους μας που πρέπει να είναι η καθημερινή βελτίωση».

Για τη δουλειά που έγινε στις ακαδημίες του Ηρακλείου τα εφτά χρόνια που εργάστηκε εκεί:

«Σαν επίλογο της συνεργασίας μου με τον Ηράκλειο νιώθω περήφανος για αυτή την ομάδα και τα παιδιά που συνεργάστηκα και τους εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κι αν κάνουν στη ζωή τους. Για εμένα έκλεισε μία εποχή με ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Ξεκίνησα στην ομάδα πριν από εφτά χρόνια έχοντας ένα πλάνο στο μυαλό μου, το οποίο απαιτούσε πολύ υπομονή και μεθοδικότητα με απώτερο στόχο κάποια στιγμή να δημιουργηθεί μία σωστή υποδομή νεαρών παικτών. Από την πλευρά μου πίστευα πολύ σε αυτό το πλάνο και σε συνδυασμό με τη προσπάθεια των παιδιών δικαιωθήκαμε φτάνοντας στη τρίτη θέση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων. Η χαρά μου είναι διπλή βλέποντας κάποια παιδιά από αυτή την ομάδα να στελεχώνουν πλέον μικρές εθνικές ομάδες και γνωρίζοντας ότι πολλοί από τους παίκτες έχουν μέλλον και μπορούν να αγωνιστούν με αξιώσεις στο αντρικό τμήμα στις εθνικές κατηγορίες».

Για την τρίτη θέση που κατέλαβε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων:

«Στη Καλαμπάκα έγινε ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες ήταν εξίσου καλές με τους Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Μαντουλίδη να ξεχωρίζουν. Το γεγονός ότι τερματίσαμε στη τρίτη θέση και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι παλεύαμε για το χρυσό είναι τεράστια επιτυχία. Μας στοίχισε η έλλειψη εμπειρίας σε δύσκολα παιχνίδια αφού δεν έχουμε παίξει πολλά σκληρά ματς. Βλέποντας τα παιδιά να αγωνίζονται στο Πανελλήνιο χάρηκα πολύ γιατί με αυτούς τους παίκτες συνεργάζομαι από τα Μίνι».

Για το μπάσκετ στις μικρές ηλικίες στη Κρήτη:

«Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει ένας αέρας αλλαγής στη Κρήτη γιατί όλοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν γίνεται με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες να υπάρχουν 12 παίκτες από μεταγραφές. Έτσι λοιπόν έχει δημιουργηθεί ένα όραμα στους νεαρούς αθλητές κι αυτό λειτουργεί ως έξτρα κίνητρο. Είναι σημαντικό ότι πολλοί ικανοί συνάδελφοι με μεράκι σε αυτό που κάνουν και διάθεση για συνεχή ενημέρωση επιλέγουν πλέον να δουλέψουν στα μικρά ηλικίας τμήματα.

Σε αυτή την αναβάθμιση των προπονητών έχουν συμβάλλει και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί (Μίσσας, Μανουσέλης, Λημνιάτης, Τούφας), οι οποίοι επισκέπτονται συχνά τη Κρήτη με σκοπό να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη των αθλητών μας. Πιστεύω ότι μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία που υπάρχει στη Κρήτη, όπως άλλωστε και σε όλη τη χώρα, θα ωφεληθεί ο γηγενείς αθλητής. Είμαι σίγουρος ότι αν συνεχιστεί η καλή δουλειά τότε σύντομα θα καμαρώσουμε κρητικόπουλα στο κορυφαίο επίπεδο».