Avdalas_Dimitris“Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που συναισθηματικά ξυπνά μνήμες. Έζησα μεγάλες στιγμές στο Σπόρτιγκ και τώρα ήρθε η ώρα που θα πρέπει να προσπαθήσω να τον κερδίσω. Το ματς στα Πατήσια στο β’ γύρο θα είναι φυσικά πιο δύσκολο για μένα, ωστόσο και το Σάββατο θα είναι ένα ιδιαίτερο ματς. Παρόλα αυτά στόχος μου φυσικά θα είναι η νίκη της ομάδας μας”. Ο Αβδάλας πήγε στον Σπόρτιγκ το 1999 από τον Αρη και έμεινε 10 χρόνια στην ομάδα των Πατησίων.

Επαιξε 8 χρόνια στην Α1 και 2 χρόνια στην Α2 όπου πανηγύρισε και τον τίτλο. Η ομάδα έφτασε τότε μέχρι την 6η θέση της Α1. Βγήκε τρεις χρονιές στο κύπελλο Κόρατς όπου μάλιστα τη μια έφτασε μέχρι τους 16 του θεσμού. Ποιες είναι όμως οι πιο έντονες στιγμές που θυμάται ο τεχνικός της Καλαμάτα ’80 από εκείνη την περίοδο; “Υπάρχουν πάρα πολλά αξέχαστα παιχνίδια. Ωστόσο μπορώ να αναφέρω τρία από αυτά… Το 1995 νικήσαμε τον μεγάλο Παναθηναϊκό του Ντομινίκ Γουίλκινς στα Πατήσια, λίγους μήνες πριν φέρουν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Θυμάμαι επίσης το ντεμπούτο μου στον Σπόρτιγκ. Ηταν ένα ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όπου είχα προσωπικό αντίπαλο τον Τοντ Μίτσελ. Εβαλα τότε 25 πόντους και έκανα ιδανικό ξεκίνημα στην ομάδα. Είχαμε προπονητή τον Στιβ Γιατζόγλου και ο Ολυμπιακός τον Μάκη Δενδρινό. Θυμάμαι επίσης ένα ματς με τον Ηρακλή που πέτυχα 23 πόντους εναντίον του τον Ξαβιέ Μακ Ντάνιελ που είχε έρθει από το ΝΒΑ. Γενικά τότε αναλάμβανα όλες τις δύσκολες αποστολές στην άμυνα…¨.

Ο Δημήτρης Αβδάλας παρακολούθησε την Κυριακή το ματς πρωταθλήματος του Σπόρινγκ με την Νίκη Αμαρουσίου και είχε την ευκαιρία να τα πει με ανθρώπους που παραμένουν από τότε στην ομάδα. Οπως μας είπε μάλιστα, το “Sporting Club”, ο σύνδεσμος φιλάθλων, είναι αυτός που στηρίζει από όλες τις πλευρές την ομάδα. Απαρτίζεται από νεαρούς φιλάθλους της τότε εποχής, που πλέον είναι ώριμοι φίλαθλοι…

“Με δύο νίκες θα είμαστε καλά…”
Το ματς του Σαββάτου δεν έχει μόνο… συναισθηματικό αλλά και βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Καλαμάτα ’80 που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από το ισχυρό Κορωπί και την εκτός έδρας νίκη στο Γαλάτσι. Ο Αβδάλας δηλώνει: “Είχαμε καλή παρουσία στα δύο πρώτα ματς. Για να χαρακτηρίσουμε όμως θετικό το ξεκίνημα θα πρέπει να κάνουμε δύο νίκες, το Σάββατο εδώ με το Σπόρτιγκ και την επόμενη εβδομάδα με την Κόρινθο. Αν τα καταφέρουμε θα είμαστε καλά”. Το ευχάριστο για τους Καλαματιανούς είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και όλα δείχνουν ότι η ομάδα θα είναι πλήρης το Σάββατο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr