avdalasΜπορεί η Καλαμάτα ’80 να μην ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη Γ’ Εθνική, παρόλα αυτά 7 μέρες αργότερα έκανε το καθήκον της στο Γαλάτσι, πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο «διπλό». Οι παίκτες του Δημήτρη Αβδάλα πάλεψαν για 45’, πίστεψαν στην νίκη και έτσι κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας μετά το τέλος της αναμέτρησης, εξέφρασε σε τοπικό σαιτ (basketpress.gr) τη δική του εκτίμηση για το ματς

Αναλυτικά:

«Η ομάδα την όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχε δουλέψει πολύ καλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι και πιστεύαμε πολύ στην νίκη. Ξέραμε ότι η ομάδα του Γαλατσίου θα μας πιέσει πολύ και εμείς ανταποκριθήκαμε άριστα.Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου γιατί προσπάθησαν πολύ και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι από την κανονική διάρκεια αλλά έγιναν κάποια μικρά λάθη με συνέπεια το παιχνίδι να πάει στην παράταση.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί έγινε με μία αθηναϊκή ομάδα και όπως όλοι γνωρίζουμε το να κερδίζεις μέσα στην Αθήνα είναι πάντα πολύ σημαντικό. Επίσης ήταν και νίκη ψυχολογίας η οποία θα μας βοηθήσει στην δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και θα βοηθήσει και τους παίκτες μου να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στις δυνατότητες τους. Το παιχνίδι βάσει τακτικής πήγε ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει με τον Κάτσαρη να πιέζει τον Μπαλαμπάνη και τους ψηλούς μας να βοηθάνε.

Επίσης γνωρίζαμε ότι είναι μια ομάδα η οποία αρέσκεται στο να παίζει πολλές μορφές άμυνας προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να σε μπερδέψει όμως με την συγκέντρωση των παικτών μου καταφέραμε και τις διασπάσαμε σωστά. Στο παιχνίδι χρησιμοποίησα 11 παίκτες και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από αυτούς και μπορώ να πω ότι έχουμε το μεγαλύτερο rotation στην κατηγορία καθώς μέσα σε αυτούς τους παίκτες είναι και κάποιοι 16 και 17 χρονών οι οποίοι με χαρά βλέπω ότι μπορούν να ανταποκριθούν.

Ξεκινήσαμε την παράταση πολύ δυνατά με 3 pick and roll του Βούλγαρη τα οποία κατέληξαν στο καλάθι και αυτό μας έδωσε μια μικρή διαφορά. Ένα τρίποντο του Μπαλαμπάνη λίγο πριν το τέλος δεν μας στοίχισε καθώς ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης απαντήσαμε με τρίποντο του Φωτεινάκη συντηρώντας την διαφορά μέχρι το τέλος. Αυτή την εβδομάδα θα προετοιμαστούμε για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την ιστορική ομάδα του Σπόρτιγκ προσδοκώντας σε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον αθλητή Στεφανή που τραυματίστηκε στην μεταξύ μας αναμέτρηση. Ευχαριστώ πολύ».