Αβεβαιότητας συνέχεια στον Ηρακλή…

Σε τεντωμένο σχοινί παραμένει το μπάσκετ (όπως και τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη) του Ηρακλή. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τη νέα Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, η οποία ολοκληρώθηκε χθες εν μέσω αντεγκλήσεων και έντασης.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Κώστας Τσιργογιάννης (αφού ξεκαθάρισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που διατέθηκαν στο τμήμα μπάσκετ πήγαν σε οφειλές προς την Εφορία και το ΙΚΑ…) ξεκαθάρισε πως «το άνοιγμα που υπάρχει από την φετινή σεζόν είναι σχετικά ελάχιστο και μπορεί να καλυφθεί», ενώ για την υπόθεση Σχορτσανίτη τόνισε: «Υπάρχει θετική εξέλιξη στην υπόθεση αλλά καμία τελεσιδικία και κυρίως δεν έχει προκαθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα πάρουμε τα χρήματα. Είμαστε όμως σε καλό δρόμο».

Ο Μάκης Σαρλής, από την πλευρά του, είπε στην ομιλία του: «Η ιστορία για το πρόβλημα του Ηρακλή ξεκίνησε την σεζόν που η ομάδα κέρδισε την άνοδο της. Δαπανήσαμε σχεδόν 1,2 εκ. ευρώ για να το καταφέρουμε, εκ των οποίων μόνο 170 χιλιάδες προήρθαν από τον ΓΣ. Τραυματιστήκαμε ψυχολογικά για να βρούμε τα χρήματα και αναγκαστήκαμε να μιλάμε με ανθρώπους που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα το κάναμε. Το καταφέραμε όμως και στην συνέχεια θα έπρεπε να γίνει μια ΚΑΕ.

Αποταθήκαμε στον ΓΣ και κάναμε κάλεσμα σε όλους αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση. Τότε δηλώσαμε όλοι τις παραιτήσεις μας στον ΓΣ και προσπάθησαν να μας αλλάξουν γνώμη για να συνεχίσουμε. Το κάναμε και πλέον θα πληρώσουμε τη βλακεία μας, αλλά γνωρίζαμε που θα μπλέκαμε. Το τίμημα της ΚΑΕ ήταν 250 χιλιάδες ευρώ και έπρεπε να το συγκεντρώσουμε, αλλά η βοήθεια από τον ΓΣ ήταν ελάχιστη. Το πετύχαμε και η ομάδα ξεκίνησε.

Φτάσαμε στο Δεκέμβριο και στη συνέλευση που υπήρξε ανέλαβα πρόεδρος. Αναγκαστικά να συνεργαστώ στην συνέχεια με τον κ. Γαλανό, όμως στην συνέχεια διαπίστωσα ότι η συμφωνία που είχαμε κάνει ήταν διαφορετική. Δεν τα καταφέραμε και υποβιβαστήκαμε. Στο τέλος έπρεπε να πάρουμε την απόφαση ότι η ομάδα δεν μπορεί να παίξει στην Α2 και έτσι βρεθήκαμε στην Β’ Εθνική με τη γνωστή περιπέτεια που είχαμε».

Εν συνεχεία ο Κώστας Τσιργογιάννης απεύθυνε κάλεσμα για βοήθεια και πρότεινε τη δημιουργία μιας ομάδας ατόμων για την οικονομική ενίσχυση του τμήματος, κάτι που είχε θετική ανταπόκριση από τον Λευτέρη Ημιονίδη, ο οποίος δήλωσε διατεθειμένος να βοηθήσει την κατάσταση και να στηρίξει και την ομάδα μπάσκετ μέσω κάποιας χορηγίας.

Ενταση δημιουργήθηκε όταν πήραν το λόγο μέλη της ΑΘ-10, οι οποίοι απαίτησαν μάλιστα από τον Μάκη Σαρλή να αποχωρήσει, με τον πρόεδρο της ομάδας να απαντά: «Βρίσκομαι στην ομάδα μόνο και μόνο για τα χρέη που θα πρέπει να αντιμετωπίσω για την τελευταία ΚΑΕ».

Πηγή: zalizomai.gr