«Αγανάκτηση και διαστρέβλωση για μια τεράστια δίκαιη νίκη!»

Η Μεγαρίδα έφυγε με το «διπλό» απέναντι στον Εθνικό, σ΄ενα παιχνίδι αρκετά επεισοδιακό καθώς οι πειραιώτες εκτός από τα παράπονα που έχουν για τη διαιτησία αναφέρθηκαν και στις συμπεριφορές του αντιπάλου. 

Ο σύλλογος, με ανακοίνωσή του, τοποθετήθηκε  αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το βίντεο του αγώνα είναι στη διάθεση όλων…

Η ανακοίνωση:

«Τα ανωτέρω συναισθήματα του τίτλου κατέκλυσαν τόσο εμάς όσο & τους χιλιάδες Μεγαρίτες φιλάθλους μας, διαδεχόμενα μάλιστα την χαρά, που προήλθε από την τεράστια & πεντακάθαρη νίκη μας, αμέσως μετά την ανάγνωση της ατυχούς, έως προσβλητικής ανακοίνωσης του Εθνικού, καθώς και της αντίστοιχης δήλωσης (sic) του προπονητού του!

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, παρότι νέα στις Εθνικές Κατηγορίες, υπήρξε, υπάρχει & θα υπάρχει υπόδειγμα υγιούς Σωματείου, που πρεσβεύει τις αρχές του fair play & του υψηλού ιδεώδους της φιλοξενίας, έχοντας λάβει για αυτά τα δύο εκατοντάδες συγχαρητήρια απ’ όλους τους συντελεστές του αθλήματος τα τελευταία χρόνια, που εκκίνησε αυτή η ανοδική πορεία. Ενστερνιζόμενοι πάντοτε αυτές τις δύο βασικές αρχές ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε άλλοθι & «αποδιοπομπαίους» τράγους για ένα αρνητικό αποτέλεσμα & ουδέποτε γίναμε οπαδοί του ρητού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» για την επίτευξη μιας εφήμερης νίκης.

Για εμάς στην ΝΕΜ οι διαπροσωπικές σχέσεις & η αγαστή συνεργασία με τους εντός του παρκέ «αντιπάλους» μας αποτελούν αποδεδειγμένα & όχι στα λόγια προτεραιότητα και βασικό πυλώνα διδασκαλίας όχι μόνο στην Αντρική μας Ομάδα αλλά & στα Αγωνιστικά Τμήματα των Υποδομών μας. Οπότε, είναι απολύτως φυσιολογικό να μας θλίβει βαθιά αλλά & να μας εξοργίζει ταυτόχρονα το γεγονός ότι το φίλο Σωματείο του Εθνικού, παρασυρόμενο ίσως από το «παραλήρημα» του προπονητού του, το οποίο σημειωτέον ξεκίνησε από το τζάμπολ του αγώνα (!!!) & δεν τελείωσε ποτέ, δεν αποδέχθηκε την πεντακάθαρη & δίκαιη νίκη της Ομάδας μας, αλλά αναζήτησε αλλού τις ευθύνες της ήττας τους.

Αγαπητοί μας φίλοι,

  • μαζί με τον Αγγελόπουλο βγήκε με τρία (3) φάουλ & ο Σάλεχ, ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου.
  • Εκνευρισμός δεν υπήρχε καθόλου στον πάγκο μας & σε κανένα σημείο του αγώνα, παρά μόνον στον δικό σας & καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Φυσιολογική απόρροια αυτού του εκνευρισμού ήταν οι Τεχνικές Ποινές, που, εάν το γράμμα του Νόμου εφαρμόζετο πλήρως, θα ήταν τουλάχιστον οι διπλάσιες.
  • Οι επαφές σφυρίχτηκαν όλες & στις 2 πλευρές του παρκέ & επειδή όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια & γνωριζόμαστε πολύ καλά, όλοι μας έχουμε εδραιώσει την πεποίθηση ότι ο προπονητής σας, είτε κερδίζει είτε χάνει, συνηθίζει να επιτίθεται σε άλλους με πλέον αγαπημένους του στόχους τους διαιτητές. Αυτό είναι γνωστό σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Ελληνικού Μπάσκετ & δεν αποτελεί παρθενογένεση. Οπότε, αναζητήστε αλλού τις ευθύνες της κακής εμφάνισης & όχι εκεί που σας κατεύθυναν οι επιτήδειοι… 
  • Προς επίρρωσιν όλων των ανωτέρω το βίντεο του αγώνα είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου, συμπεριλαμβανομένων όλων των επισήμων φορέων (Ε.Ο.Κ., Κ.Ε.Δ. κ.λ.π.), των Μ.Μ.Ε. & φυσικά έχει δοθεί ήδη, από εμάς, σε όλα τα Σωματεία της Κατηγορίας μας, όπως ακριβώς γίνεται με όλα τα παιχνίδια μας, γιατί φίλοι μας «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»!

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της επιθυμεί, έστω & σήμερα, μία ημέρα μετά τον αγώνα, ο επίσημος Εθνικός να αποδεχθεί το δίκαιο του χθεσινού αποτελέσματος & να αναγνωρίσει την αγωνιστική ανωτερότητά μας στον χθεσινό αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε εμείς, όταν βιώσαμε τον δίκαιο αποκλεισμό στο ίδιο γήπεδο στο Κύπελλο Ελλάδος. Εμείς με την σειρά μας δηλώνουμε υπερήφανοι, που κερδίσαμε μια μεγάλη Ομάδα, όπως ο Εθνικός & αναγνωρίζουμε με μεγάλη ευκολία, ότι οι πλέον των 100 φίλαθλοί μας, παρά την ένταση που επικρατούσε στο παρκέ, γνώρισαν μια άριστη φιλοξενία, την οποία φυσικά δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε στον αγώνα του 2ου Γύρου στα φιλόξενα Μέγαρα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος».