«Αγαπητέ παράγοντα, μην τους φοβάσαι, στο φόβο σου ποντάρουν»

Ένα αρκετά ενδιαφέρων και ιδιαίτερα αιχμηρό και δεικτικό κείμενο γύρω από την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Απόστολος Συμεωνίδης, διοικητικός παράγοντας των Μαχητών Πειραματικό Πεύκων.

Μέσω αυτού καυτηριάζει την απόφαση της ΕΟΚ να αυξήσει τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες, επισημαίνοντας παράλληλα τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί ο νέος σχεδιασμός της Ομοσπονδίας.

Όλο το κείμενο:

«”Μπασκετικές Σκέψεις “

Η επιδημία που μας χτύπησε άλλαξε την καθημερινότητα μας σε πολλά επίπεδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι συνετέλεσε να μην τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ήταν μια βαθιά πληγή. Για την ομάδα, για τους παίκτες, για τους προπονητές , για όλους.

Η ΕΟΚ κλήθηκε να πάρει μια απόφαση για τη συνέχεια. Δύσκολη αναμφισβήτητα. Και μας ζήτησε τη γνώμη μας. Και στείλαμε όλοι επιστολές. Η πιο συνετή λύση χωρίς μεγάλες ανακατατάξεις ήταν να χωριστεί η Α2 σε 2 ομίλους χωρίς να πειράξεις πολύ τις υπόλοιπες κατηγορίες και σε αριθμό και σε κατανομή γεωγραφική. Θετικά : Συγκρατημένο κόστος μετακινήσεων και ελάχιστες ανακατανομές. Αρνητικό : «Ενδεχόμενη» πτώση του ανταγωνιστικού επιπέδου της Α2. Εδώ όμως δεν έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες, το NBA θα γίνει τουρνουά και εμάς μας πειράζει ξαφνικά η «ενδεχόμενη» πτώση του επιπέδου της Α2. Που οι μισές ομάδες του χρόνου δεν θα κατέβουν και οι μισές συντηρούνται μόνο από «προβλέψεις».

Φυσικά και δεν προκρίθηκε αυτό το πλάνο. Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων είχε άλλο σκεπτικό. Και για να i) σώσει τη χρονιά του χρόνου ii) να βοηθήσει τα σωματεία να επιβιώσουν και iii) να μην ρίξει το επίπεδο της Α2 δημιούργησε μια Β Εθνική με 54 ομάδες αντί για 32 που είχε, μια Γ Εθνική με 67 ομάδες αντί για 53 που είχε και μια Α2 Γυναικών με 45 ομάδες αντί για 23 που είχε. Μιλάμε για ανάπτυξη, όχι αστεία! Χάρηκε (έστω και για λίγο) και ο κάθε πικραμένος που τώρα λέει ανέβηκα κατηγορία. Έγινε τέτοια παροχολογία ενόψει φυσικά εκλογών που θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το τυρί το είδαν, τη φάκα δεν είδε κανένας. Και τώρα μια ομάδα από την Κρήτη παίζει στην Πάτρα, η Χαλκίδα στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΦΗ στη Μεγαρίδα και κάτι ομάδες γυναικών που ανέβηκαν πρώτη φορά από τοπικά πρωταθλήματα θα γυρίσουν τη μισή Ελλάδα. Ναι , μάλιστα αυτός είναι σχεδιασμός που σέβεται τα σωματεία και μειώνει τα έξοδα τους.

Εμείς σαν σωματεία Θεσσαλονίκης της Β Εθνικής διαμαρτυρηθήκαμε πριν την κλήρωση και μάλιστα με 2 επίσημες επιστολές με υπογραφές όλων των ομάδων. Ζητήσαμε να εξεταστεί ιδιαίτερα η περίπτωση μας και να αναβληθεί η κλήρωση μέχρι να υπάρχουν διαβουλεύσεις. Φυσικά και δεν εισακουστήκαμε. Λογικό. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων πλέον ασκεί «σοβαρή» διοίκηση αφού απαλλαγμένος από το άγχος των εκλογών δεν θα έχει κανένα «πολιτικό κόστος». Οι διπλανοί του όμως και η διάδοχη κατάσταση θα έχουν και να είναι σίγουροι για αυτό γιατί εμάς τα σωματεία δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά σας ούτε μας ενδιαφέρει εάν δεν μιλιέστε μεταξύ σας.

Και αν κάποιο σωματείο δεν μιλάει τώρα γιατί φοβάται είτε μην βγει καμιά επιχορήγηση και δεν το συμπεριλάβουν στις λίστες είτε γιατί θα θέλει να κάνει καμιά έξτρα μεταγραφή εκτός ημερομηνιών, να το θυμάστε ότι στις εκλογές θα μιλήσουν. Γιατί απλά δεν πάει άλλο!!!

Και τελειώνω με τους τοπικούς μας άρχοντες της ΕΟΚ από τη Θεσσαλονίκη . Μας ακούσατε, καταλάβατε το πρόβλημα, συνταχθήκατε μαζί μας και το επικοινωνήσατε στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ. Και σας έγραψαν κανονικά. Ούτε καν σας ειδοποίησαν για τις προθέσεις τους. Υπάρχει η λέξη ΕΥΘΙΞΙΑ στο λεξιλόγιο σας; Αφού το λέτε και οι ίδιοι ότι σας γράφουν γιατί δεν παραιτείστε; Εσείς όχι μόνο δεν παραιτείστε αλλά ετοιμάζεστε να κατέβετε στις εκλογές μαζί τους ΞΑΝΑ!! Δηλαδή τι θα αλλάξει; Σε 3 μήνες θα σας ακούνε περισσότερο; Με τι μούτρα θα ζητήσετε από τα σωματεία της Θεσσαλονίκης να σας στηρίξουν;

Αγαπητέ παράγοντα του μπάσκετ που δίνεις το χρόνο σου και τα χρήματα σου για αυτό το άθλημα. Μία μόνο συμβουλή. Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν.

Υπογραφών:

Απόστολος Συμεωνίδης (και όχι Στέλιος)

Αιμοδότης τα τελευταία 12 χρόνια των Μαχητών Πεύκων».