Αγγελόπουλος: «Οι άξιοι πρέπει να διοικήσουν»

Η δήλωση του Δημήτρη Αγγελόπουλου γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, με τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας να έχουν παραπεμφθεί στις… καλένδες.

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώνονται. Από την αρχή της εκλογικής μάχης φωνάζω ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι ένας πρόεδρος που θα στηρίζει την εξουσία του στη συνεργασία και θα μπορεί να ενώσει δημιουργικά και δημοκρατικά όλες τις φωνές που υπάρχουν.

Δυστυχώς την ίδια ώρα που λέμε αυτά, βλέπουμε υποψήφιους προέδρους να κομματικοποιούν τις εκλογές της ΕΣΚΑ βάζοντας δικούς τους ανθρώπους που παράλληλα είναι και στη λίστα υποψηφίων για τις εκλογές της ΕΟΚ. Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν αυτό θα συνεχίσει να είναι το μοντέλο διοίκησης με έναν να ηγείται και τους υπόλοιπους απλά να αναμασούν τα λεγόμενα του προέδρου.

Η επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ θέλει πολυφωνία, ενωτικό πνεύμα και έναν ηγετικό πρόεδρο που να αφουγκράζεται τα προβλήματα και να δίνει λύσεις. Αντιθέτως, σίγουρα δεν χρειάζεται κάποιον που θα αποφασίζει και θα διατάζει και θα απλά θα έχει μία ομήγυρη που απλά θα συμφωνεί σε κάθε του λέξη.

Από την αρχή είχα πει όχι στις λίστες, όχι στην κομματικοποίηση των Ενώσεων. ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ».