Αγιασωτέλης: «Να γίνουμε όλοι καλύτεροι»

Ο Γιώργος Αγιασωτέλης έχει γράψει ως παίκτης την δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ (έχει 36 συμμετοχές με τις εθνικές αντρών, εφήβων και παίδων) και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με αυτό που αγαπάει από το πόστο του προπονητή. Ο έμπειρος τεχνικός έπειτα από δύο χρόνια επέστρεψε στην ομάδα του Μαρκόπουλου και μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την φιλοσοφία του, τους στόχους που θέτει αλλά και τις οργανωτικές δυσκολίες που υπάρχουν στην Α’ ΕΣΚΑ.

Αναλυτικά:

Για την συνεργασία του με το Μαρκόπουλο:
«Η ομάδα βρίσκεται σε μία περίοδο επαναφοράς μίας κατάστασης που είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια και στην πορεία εγκαταλείφθηκε γιατί κάποιοι σχεδιασμοί δεν βγήκαν. Με τα νέα δεδομένα και με την καινούρια διοίκηση επέστρεψα για να γίνει μία αναδιάρθρωση, η οποία θα βασίζεται στο σκεπτικό ότι από την πρώτη ομάδα μέχρι την πιο κάτω ηλικιακά ακαδημία θα πρέπει να έχει μία αλληλουχία φιλοσοφίας. Δεν είναι λογικό να μην υπάρχει κάτι τέτοιο, καθώς τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν μέσα σε μία φιλοσοφία κι όταν μπορούν να είναι έτοιμα να μπουν στην πρώτη ομάδα γνωρίζοντας ήδη το ρόλο τους. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια κι έχει αρκετό δρόμο μπροστά της. Για να τα καταφέρουμε θέλει μεγάλη συνεργασία από όσους μπορούν να βοηθήσουν και κυρίως από τους υγιώς σκεπτόμενους».

Για τους στόχους που θέτει αγωνιστικά και βαθμολογικά:
«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και την διάθεση που δείχνουν τα παιδιά. Καθημερινά ρίχνουμε πολύ το βάρος στην ατομική βελτίωση. Πάντα ως φιλοσοφία μου είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 11η θέση και φαινομενικά δεν υπάρχει μεγάλη ψυχολογική πίεση για τη κατηγορία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Στόχος είναι με τις δυσκολίες που υπάρχουν να μπορέσουμε να διορθώσουμε ατομικές ατέλειες των παιδιών. Θέλουμε να γίνουμε όλοι καλύτεροι γιατί αυτή η εποχή μας δίνει αυτό το δικαίωμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη ψυχολογική πίεση».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ:
«Για εμένα υπάρχουν δύο σημεία αναφοράς. Το πρώτο είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων διαφέρει στην ομαδική λειτουργία δηλαδή δυσκολεύονται να λειτουργούν συνολικά οι ομάδες έχοντας όλους τους παίκτες στην προπόνηση. Το άλλο σημείο είναι η υποστήριξη με ανθρώπους που να μπορούν να βρίσκουν λύσεις και γενικά να βοηθάνε υποστηρικτικά. Με την καινούρια διοίκηση ελπίζουμε αυτούς τους τομείς να τους καλυτερεύσουμε.
Αγωνιστικά όπως προείπα το επίπεδο εξαρτάται από την ομαδική λειτουργία κι αυτό γιατί σωματικά δεν υπάρχουν πολλές διαφορές οπότε όποιος μπορεί να δουλεύει καθημερινά με όλους τους παίκτες στη διάθεση του έχει πλεονέκτημα».