Αγραβάνης: «Κάθε φορά, το επόμενο παιχνίδι»

Έτοιμη για τη δική της αυριανή (10/7) πρεμιέρα είναι η Εθνική Νέων Ανδρών. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στην Εσθονία, αντιμετωπίζει τη Σερβία στις 18.00, με τη διοργάνωση να αρχίζει σήμερα για τις άλλες τέσσερις ομάδες του ομίλου και τη Γερμανία να παίρνει τη νίκη από τη Γεωργία (89-75). Ο Δημήτρης Αγραβάνης κρατά τους τόνους χαμηλά σχεδόν 24 ώρες πριν από το τζάμπολ της ελληνικής ομάδας.

Μπορεί να λένε πολλοί ότι στόχος είναι το μετάλλιο, αλλά για εμάς στόχος είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή το μόνο που βλέπουμε είναι ο πρώτος αγώνας που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στη Σερβία, μια ομάδα και μία χώρα με παράδοση στο μπάσκετ. Θέλουμε να προχωρήσουμε αγώνα με αγώνα με πρώτο και κύριο στόχο να δίνουμε το 100% σε καθέναν από αυτούς. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό, θα ήταν ιδανικό να φτάσουμε σε ένα μετάλλιο, αλλά γνωρίζουμε πως δεν μπορεί να γίνει αυτό, αν κοιτάμε απευθείας το φινάλε και όχι το επόμενο παιχνίδι. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα αυτός: Κάθε φορά, το επόμενο παιχνίδι.
Ο Αγραβάνης υποστηρίζει ότι το ρεπό της πρεμιέρας δεν είναι αρνητικό για την Εθνική Ελλάδας: Πιστεύω ότι θα διώξει λίγο από το άγχος, συν του ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε λίγο. Επιπλέον, θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε τους αντιπάλους μας να αγωνίζονται, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει στον όμιλό της δύο ομάδες που εξ ορισμού θεωρούνται φαβορί από τους περισσότερους δεν φαίνεται να πτοεί τον Αγραβάνη: Είναι από τις καλύτερες ομάδες, η Σερβία που είναι ο πρώτος μας αντίπαλος είναι δύσκολη ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε καλή ομάδα και πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό με την Εθνική Ομάδα. Έχουμε ένα κοινό στόχο.

Ο ίδιος έχει κερδίσει σημαντικές εμπειρίες από την προηγούμενη χρονιά, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών με τον Πανιώνιο και δεν είναι ο μόνος από την Εθνική Νέων Ανδρών που είχε αυτή την ευκαιρία: Έτσι ακριβώς είναι… Σε αρκετά παιδιά από εμάς δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούν στην Α1, να αντιμετωπίσουμε δυνατούς αντιπάλους και να κερδίσουμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν και εδώ. Δεν θα φοβηθούμε κανέναν, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι.