Ενόσω ο ΟΦΗ και η Κηφισιά δίνουν τη δική τους μάχη για τον τίτλο της Β’ Εθνικής, το Πέραμα ψάχνει στα εκπαιδευτήρια του Δούκα τη νίκη που θα του επιτρέψει να «κλειδώσει» την άνοδο. Την ίδια ώρα, Απόλλωνας Καλαμαριάς και Αιγάλεω θα μάχονται να αποφύγουν τον υποβιβασμό, σε μία αγωνιστική (την 27η) που ενδέχεται να ξεκαθαρίσει ή να μπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στις πρώτες και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας…

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Αίας Ευόσμου – ΟΦΗ (Ευόσμου, 14:00)

Ο Αίας αποτελεί το πιο… ψηλό εμπόδιο προς τον τίτλο της Β’ Εθνικής για τον ΟΦΗ, που χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να επιστρέψει μαθηματικά στην Α2. Οι «ερυθρόλευκοι», από την άλλη, ουσιαστικά δεν κυνηγούν κάτι περισσότερο από την 5η θέση, αν και ακόμα και αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο εγχείρημα, με την απόσταση από την 5η Αναγέννηση να είναι στους δύο βαθμούς, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.
Διαιτητές: Τζαφλέρης (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Αίαντα, 1-0 με αυτόν ο ΟΦΗ), Καλογερόπουλος (2-0 με αυτόν ο Αίας, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον ΟΦΗ)
Σερί: 2 νίκες ο Αίας, 1 νίκη ο ΟΦΗ
Αίας εντός έδρας: 10-3
ΟΦΗ εκτός έδρας: 8-5
Στον 1ο γύρο: ΟΦΗ – Αίας Ευόσμου 82-74

Μέγας Αλέξανδρος – Αναγέννηση Φλόγας (Μίκρας Α’, 17:00)

Η Αναγέννηση έχει χάσει κάθε πιθανότητα διεκδίκησης της 3ης θέσης, ωστόσο η κατάληψη της 4ης (ακόμα και της 5ης) αποτελεί κίνητρο για την ομάδα του Χρήστου Κωνσταντινίδη. Αδιάφορος, βαθμολογικά, είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος έχει υποβιβαστεί μαθηματικά στη Γ’ Εθνική.
Διαιτητές: Τάτσικας (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Μέγα, 2-0 με αυτόν η Αναγέννηση), Λόρτος (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος καμία από τις δύο ομάδες)
Σερί: 8 ήττες ο Μέγας, 1 νίκη η Αναγέννηση
Μέγας εντός έδρας: 3-10 (7 σερί ήττες)
Αναγέννηση εκτός έδρας: 6-7
Στον 1ο γύρο: Αναγέννηση Φλόγας – Μέγας Αλέξανδρος 71-63

Διαγόρας Ρόδου – ΜΕΝΤ (Διαγόρα, 17:00)

Μετά την 3η σερί ήττα ο Διαγόρας άρχισε να… ζώνεται από φίδια, καθώς η διαφορά από την ομάδα που πέφτει (Απόλλων Καλ.) μειώθηκε στους δύο βαθμούς. Με άλλα λόγια, περιθώρια για νέο στραβοπάτημα δεν υπάρχουν για τους Ροδίτες… Το ίδιο αρνητικό σερί έχει και η ΜΕΝΤ (0-3), μόνο που αυτή δεν έχει το κίνητρο που είχε πριν από τρεις εβδομάδες, όταν βρισκόταν ακόμα κοντά στις θέσεις της ανόδου.
Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος (3-0 με αυτόν ο Διαγόρας, 0-1 η ΜΕΝΤ), Μπούκας (2-0 με αυτόν ο Διαγόρας, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τη ΜΕΝΤ)
Σερί: 3 ήττες ο Διαγόρας, 3 ήττες η ΜΕΝΤ
Διαγόρας εντός έδρας: 9-4
ΜΕΝΤ εκτός έδρας: 7-6
Στον 1ο γύρο: ΜΕΝΤ – Διαγόρας 77-71

Φίλιππος Βέροιας – Στρατώνι (ΔΑΚ Βικέλας, 17:00)

Ενα… θαύμα ψάχνει ο Φίλιππος μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας στα εκπαιδευτήρια του Δούκα, τουτέστιν 4/4 και 3 ήττες του Αιγάλεω και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οσο «ζει», πάντως, η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα έχει αποδείξει ότι θα παλεύει… Αδιάφορο είναι βαθμολογικά το Στρατώνι, που έχει σωθεί μαθηματικά μετά την 3η σερί νίκη την περασμένη εβδομάδα.
Διαιτητές: Καλούτσας (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Φίλιππο, 0-1 με αυτόν το Στρατώνι), Πολυχρονιάδης (0-1 με αυτόν ο Φίλιππος, 3-0 το Στρατώνι)
Σερί: 1 ήττα ο Φίλιππος, 3 νίκες το Στρατώνι
Φίλιππος εντός έδρας: 5-8
Στρατώνι εκτός έδρας: 4-9
Στον 1ο γύρο: Στρατώνι – Φίλιππος Βέροιας 72-64

Νέα Κηφισιά – Αιγάλεω (Νέας Κηφισιάς, 17:00)

Τελείως διαφορετικούς στόχους έχουν Νέα Κηφισιά και Αιγάλεω, αφού η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κυνηγά τον τίτλο (και τη μαθηματική άνοδο), ενώ το «Σίτι» προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, προκειμένου να παραμείνει στη Β’ Εθνική.
Διαιτητές: Ντάβαρης (0-1 με αυτόν η Κηφισιά, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος το Αιγάλεω), Παπαθανασίου (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος καμία από τις δύο ομάδες)
Σερί: 1 ήττα η Νέα Κηφισιά, 2 νίκες το Αιγάλεω
Νέα Κηφισιά εντός έδρας: 13-0
Αιγάλεω εκτός έδρας: 2-11
Στον 1ο γύρο: Αιγάλεω – Νέα Κηφισιά 99-96

Αίολος Τρικάλων – Απόλλων Καλ. (Κατσιμήδου, 17:00)

Ο Αίολος δεν έχει σωθεί ακόμα μαθηματικά, ωστόσο μπορεί να το κάνει εάν καταβάλλει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο παιχνίδι με το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον από τα σημερινά. Οι «ροσονέρι», από την άλλη, βρίσκονται σε σαφώς δυσχερέστερη θέση και σκέφτονται μόνο τη νίκη, σε ένα ματς όπου έχει ανεβάσει από χθες την ένταση (και τις θεωρείες συνομωσίας) το… Αιγάλεω, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε για τα ρεκόρ των συγκεκριμένων διαιτητών στα προηγούμενα φετινά παιχνίδια του Απόλλωνα…
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Θ. (2-1 με αυτόν ο Αίολος, 1-0 ο Απόλλωνας), Τατούδης (0-4 με αυτόν ο Αίολος, 4-0 ο Απόλλωνας)
Σερί: 1 ήττα ο Αίολος, 1 ήττα ο Απόλλωνας
Αίολος εντός έδρας: 9-4
Απόλλων εκτός έδρας: 4-9
Στον 1ο γύρο: Απόλλων Καλ. – Αίολος Τρικάλων 82-76

Δούκας – Πέραμα/Ερμής (Δούκα, 17:00)

Ο Δούκας χρειάζεται άλλη μία νίκη για να σωθεί μαθηματικά, ουσιαστικά όμως αυτό έχει συμβεί ήδη! Γι αυτό λοιπόν σαφώς μεγαλύτερο είναι το κίνητρο νίκης για το Πέραμα, που αν ηττηθεί στα εκπαιδευτήρια θα μπλέξει άσχημα, δεδομένου του πολύ δυσκολότερου προγράμματος που έχει από τη Δόξα Λευκάδας. Σε περίπτωση νίκης, πάντως, θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την 3η θέση…
Διαιτητές: Νανούρης (0-1 με αυτόν ο Δούκας, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος το Πέραμα), Αποστολίδης (0-1 με αυτόν ο Δούκας, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος το Πέραμα)
Σερί: 1 νίκη ο Δούκας, 1 νίκη το Πέραμα
Δούκας εντός έδρας: 10-3
Πέραμα εκτός έδρας: 9-4
Στον 1ο γύρο: Πέραμα/Ερμής – Δούκας 105-80

Ρεπό έχει η Δόξα Λευκάδας