Αγωνιστική σε τρεις… δόσεις

emmanouilidisΣτα “Δύο Αοράκια” της Κρήτης… σερβίρεται σε λίγη ώρα το πρώτο από τα τρία πιάτα της 24ης αγωνιστικής στον νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής! Εκεί θα αναμετρηθούν το Ηράκλειο και το Περιστέρι, με τους γηπεδούχους να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά αλλά να παίζουν για το γόητρο τους (που έχει πληγωθεί από τις τρεις διαδοχικές ήττες) και τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται για την εκτός έδρας νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην παραμονή.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί το μεγάλο μέρος της 24ης αγωνιστικής, όχι όμως και… όλο το υπόλοιπο. Κι αυτό διότι η πολύ κρίσιμη (και για τις δύο ομάδες, αλλά και για… άλλες δύο ακόμα) αναμέτρηση της Νήαρ Ηστ με την Ενωση Ιλίου θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, την ίδια μέρα δηλαδή που προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί και το εξ’ αναβολής παιχνίδι του Περιστερίου με τον Χολαργό (οι “άλλες δύο” ομάδες που γράφαμε πιο πάνω).

Ο ένας εξαρτάται από τον άλλον…

Πάμε όμως και σε αυτά που θα δούμε αύριο στο νότιο όμιλο, με τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν να είναι κυρίως αυτά στα οποία εμπλέκονται οι τρεις διεκδικητές της ανόδου. Μετά το διπλό στο Κερατσίνι, ο (κυπελλούχος ΕΣΚΑ, πλέον) Αετός χρειάζεται να κάνει το 3 στα 3 και να περιμένει ένα στραβοπάτημα του Εθνικού για να ανέβει στην Α2, ξεκινώντας την προσπάθεια του από την αναμέτρηση με τον Δούκα στο γήπεδο του. Την ίδια ώρα, ο Εθνικός θα προσπαθήσει να συνέλθει από το σοκ της προηγούμενης Κυριακής στον Χολαργό, με τον Μάριο Γούναρη σε ρόλο πρώτου προπονητή, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Σορώτο.

Την επιστροφή στις νίκες στο άδειο από κόσμο (λόγω τιμωρίας) ΔΑΚ Νίκαιας θα προσπαθήσει να κάνει ο Ιωνικός Νίκαιας, ο οποίος παραμένει πρώτος μετά την ήττα στο κλειστό του Υμηττού από τον Αμύντα, ωστόσο δεν ορίζει πλέον την τύχη του. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη θα εξαρτάται μέχρι τέλους από τα αποτελέσματα του Εθνικού και του Αετού για να ανέβει στην Α2, σε μία πολύ παράξενη και σπάνια βαθμολογική κατάσταση.

Τέλος, μικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον έχουν τα άλλα δύο ματς της 24ης αγωνιστικής. Το Μαρούσι και ο Αμύντας σώθηκαν μαθηματικά μετά τις νίκες που πέτυχαν την περασμένη Κυριακή (3η και 5η συνεχόμενη αντίστοιχα) και θα αναμετρηθούν στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό του Αγίου Θωμά. Την ώρα που κάποιος εκ των δύο ουραγών, ο Ιωνικός Ν.Φ. ή ο Πόλις Καλλιθέας, θα πάρει το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα του στο πρωτάθλημα! Ο Ιωνικός προέρχεται από 13 σερί ήττες και ο Πόλις από 12

Ολα τα βλέμματα στο Αιγάλεω

Γύρω από τις αναμετρήσεις που θα κρίνουν την ομάδα που θα ακολουθήσει τη Νίκη Βόλου, την Ελευθερούπολη και τον Ηρακλή Κοζάνης στη Γ’ Εθνική, περιστρέφεται πλέον όλο το ενδιαφέρον στον Βόρειο όμιλο. Τα βλέμματα όλου του ομίλου θα στραφούν φυσικά πρωτίστως στο μεγάλο ματς του Αιγάλεω με την πρωταθλήτρια Δόξας Λευκάδας. Εκεί τουλάχιστον θα έχουν το… αυτί τους το Αργος Ορεστικό και ο Αργοναύτης Καλαμαριάς, οι οποίοι θα υποδεχτούν την ίδια ώρα τους Μαχητές Δόξας Πεύκων και τη Λιβαδειά αντίστοιχα, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο και για τους δύο.

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι και ο αγώνας που θα διεξαχθεί στην Κατερίνη, όπου ο Πιερικός Αρχέλαος ή ο Αίας Ευόσμου θα βρεθεί μία ανάσα από την παραμονή του στη Β’ Εθνική. Στον αντίποδα, τίποτα δεν θα κριθεί από την έκβαση των υπόλοιπων τριών αναμετρήσεων της 24ης αγωνιστικής. Σε αυτές, το Στρατώνι θα υποδεχτεί τον Ηρακλή Κοζάνης, η Ελευθερούπολη το Πευκοχώρι και η ΧΑΝΘ τη Νίκη Βόλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Σάββατο 12 Απριλίου

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές 1ος γύρος
“Δύο Αοράκια” 17.00 Ηράκλειο-Περιστέρι Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινόπουλος  63-68

Κυριακή 13 Απριλίου

Χολαργού 17.00 Χολαργός-Εθνικός Τσαρούχα-Μπούκας  56-67
ΔΑΚ Νίκαιας (κ.θ.) 17.00 Ιωνικός Ν.-Πανερυθραϊκός Θεοδωρόπουλος-Καλογερόπουλος Λ.  70-58
Στρέφη 17.00 Αετός-Δούκας Ραχιώτης-Καρδάρης  79-68
“Ζ. Αλεξάνδρου” 17.00 Ιωνικός Ν.Φ.-Πόλις Στρέμπας-Αντωνόπουλος  72-79
Αγ. Θωμά (κ.θ.) 17.00 Μαρούσι-Αμύντας Παυλόπουλος-Παπαγιαννόπουλος  79-72

Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου

Νήαρ Ηστ (κ.θ.) 19.30 Νήαρ Ηστ-Ενωση Ιλίου Μπίκας-Ζακεστίδης  78-83


Βόρειος όμιλος

Κυριακή 13 Απριλίου

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές 1ος γύρος
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Ηρακλής Κοζ. Δεληγιαννίδης-Πετανίδου  71-72
Ελευθερούπολης 17.00 Ελευθερούπολη-Πευκοχώρι Λαζαρίδης-Τσοκόλης  71-102
ΚΓ ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Αίας Ευόσμου Φακίτσας-Πιτσίλκας Μ.  72-60
ΔΑΚ Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-Λιβαδειά Παπαδόπουλος Θ.-Ευφραιμίδης  70-91
ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Νίκη Βόλου Παπαγερίδης-Ντούρας  69-61
Αιγάλεω 17.00 Αιγάλεω-Δόξα Λευκάδας Κοντίλης-Χαλαμπαλάκης  80-87
Αργους Ορ. (κ.θ.) 17.00 Αργος Ορ.-Μαχητές Δόξας Π. Παργιανόπουλος-Ταρενίδης Κ.  44-73