Αγωνιστική-φωτιά για την άνοδο

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα συγκρούονται μεταξύ τους στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του νότιου ομίλου, μία αγωνιστική που αναμένεται να κρίνει πολλά ή να… περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Το πρώτο σενάριο θα συμβεί εάν η Λιβαδειά φύγει με το διπλό από τη Μυτιλήνη, αφού όχι μόνο θα διατηρήσει τη διαφορά των δύο βαθμών από τους διώκτες της, αλλά θα έχει και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Το αντίθετο θα συμβεί εάν ο Παπάδος Γέρας πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, καθώς θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στον ένα βαθμό και θα έχει και το πλεονέκτημα εφόσον νικήσει απλά με… ένα καλάθι (είχε ηττηθεί 70-71 στον 1ο γύρο).

Το άλλο σπουδαίο ματς της 16ης αγωνιστικής γίνεται στη Νίκαια, όπου ο Ιωνικός υποδέχεται το Κορωπί, στο πρώτο από τα δύο απανωτά ντέρμπι (την άλλη Κυριακή πηγαίνει στη Λιβαδειά) που θα κρίνουν λογικά και το αν θα έχει μέχρι τέλους ελπίδες να καταλάβει την πρώτη θέση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει βέβαια και για το Κορωπί, το οποίο είχε νικήσει στον πρώτο γύρο 67-59.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, η Πεντέλη φιλοξενεί τον Εργοτέλη μη έχοντας περιθώρια ήττας αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ στη Σάμο ο Πολυκράτης υποδέχεται τον Παπάγο, σε ένα ματς που θα βάλει σε περιπέτειες τον ηττημένο.

To πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

ΔΑΚ Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Κορωπί Μανουσόπουλος-Πολυχρόνης (Μίχας)
Πυθαγόρειο 12.00 Πολυκράτης-Παπάγου Καραλής-Σπυρόπουλος (Βογιατζής)
Νέας Πεντέλης 17.00 Πεντέλη-Εργοτέλης Κοντίλης-Λιότσος (Νικολαϊδης)
Μυτιλήνης 13.00 Παπάδος Γέρας-Λιβαδειά Δαρλαμήτσος-Καρδάρης (Τσεκούρας)
* Η Παναγίτσα έχει ρεπό
* Ο Μίλωνας πήρε το παιχνίδι με την Ιεράπετρα με 20-0, άνευ αγώνα.