Αγώνας παλαιμάχων με τον Στογιάκοβιτς “παρών”

Αγώνας για την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά της σύγχρονης δουλείας θα δώσουν οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές με την συμμετοχή, καλλιτεχνών, ηθοποιών και δημοσιογράφων στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ την Τρίτη, (3/04, 10:00π.μ..)

Τον αγώνα διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ), τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τη UNICEF υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στη συνέντευξη Τύπου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το «παρών» έδωσαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η Υφυπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κα Εύη Χριστοφιλλοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης, κ. Κώστας Παταβούκας, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Κοντογιάννης, ο κ Ηρακλής Μοσκώφ, Εμπειρογνώμων σύμβουλος Υπουργείου Εξωτερικών, Συντονιστής Καταπολέμησης Trafficing, ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, η κα Τζένη Κρεμαστινού, πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και τρεις μαθητές λυκείου.

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:

«Το ζητούμενο για την επιτυχία της εκδήλωσης είναι να συνδέσουμε τα διάσημα πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού με το μήνυμα κατά του σύγχρονου ανθρώπινου δουλεμπορίου. Εγώ ως πολιτικός είμαι πολλά χρόνια ταγμένος σε αυτόν τον αγώνα. Τώρα ως υπουργός της Υγείας συναντώ τις τραγικές όψεις αυτού του προβλήματος, του human trafficking, το aids και τα ναρκωτικά. Χρειάζεται κινητοποίηση των μέσων ενημέρωσης και αυτό το λέω, διότι υπάρχει εν μέρει κινητοποίηση του πολίτη. Η Βουλή είναι ενήμερη και χρειάζεται συντονισμένη δράση όλων των θεσμών. Η ιδέα να μεταδοθεί το μήνυμα στους μαθητές δια μέσου του αγώνα μπάσκετ είναι πολύ καλή. Οι μαθητές θα μεταλαμπαδεύσουν στις οικογένειές τους το μήνυμα κατά του ανθρώπινου δουλεμπορίου, θα γίνουν οι πρεσβευτές του μηνύματος».

Ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής, κ Κώστας Παταβούκας δήλωσε:

«Χρησιμοποιούμε την πρακτική της αθλητικής διπλωματίας για να περάσουμε το μήνυμα κατά του ανθρώπινου δουλεμπορίου και να ευαισθητοποιήσουμε τον πολίτη και στην συγκεκριμένη περίπτωση των νέων για ένα θέμα που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, human trafficking. Επειδή οι μαθητές μπορεί να πει κανείς ότι θα είναι μελλοντικοί πελάτες του οργανωμένου αυτού παράνομου συστήματος, θέτουμε ως αφορμή έναν αγώνα μπάσκετ, για την ενημέρωσή τους».

Κατά την συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι στην εκδήλωση θα παραβρεθούν περίπου 8.000 μαθητές και ειδικά για τον αγώνα θα έρθουν από τις ΗΠΑ ο πρωταθλητής ΝΒΑ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο επίσης παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ, Τρέισι Μάρεϊ και η εν ενεργεία, πρωταθλήτρια στο WNBA, Άσλεϊ Ρόμπινσον. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρετζιάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Σιγάλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Σάκης Τζαλαλής, οι μπασκετμπολίστριες Κατερίνα Χαλικιά, Αναστασία Κωστάκη, οι τραγουδιστές Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Πάνος Μουζουράκης, οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης, Πέτρος Λαγούτης, Ρένος Χαραλαμπίδης και οι δημοσιογράφοι Αντώνης Σρόιτερ, Παντελής Περιβολάρης.