Αδρεναλίνη στο κόκκινο για τη μεγάλη «σύγκρουση»

Είναι ΤΟ ντέρμπι και όλοι το περιμένουν με αγωνία. Ο Αργοναύτης ολοκληρώνει το Σάββατο τη πυρετώδη προετοιμασία του ενόψει της αναμέτρησης με τον Ηρακλή Κ. με τη πίστη ότι μπορεί και θα παλέψει πολύ σκληρά ώστε να είναι στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μετά το τέλος του αγώνα.

Οι Κούκουρας και Ζώτος, που πήραν λίγο χρόνο συμμετοχής στο προηγούμενο παιχνίδι όντας ανέτοιμοι, με την έννοια ότι δεν είχαν ξεπεράσει απόλυτα τους τραυματισμούς τους, τώρα έχουν πλήρως αποθεραπευτεί ενώ απόντες παραμένουν οι Παπαδόπουλοι (Αβραάμ και Δημήτρης) και ο Παναγιωτίδης.

Μετά το στραβοπάτημα του σωματείου της Κοζάνης τη προηγούμενη αγωνιστική οι παίκτες του Γιώργου Καραμουσαλίδη είναι στη πρώτη θέση με διαφορά έναν βαθμό από τον μεγάλο τους αντίπαλο και ενδεχόμενη νίκη με διαφορά άνω των επτά πόντων
(όση είναι η διαφορά με την οποία ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι) θα αποφέρει διπλό κέρδος. Όχι μόνο θα τον βοηθήσει να συνεχίσει να απολαμβάνει τη… θέα από το πρώτο «σκαλοπάτι» της βαθμολογίας αλλά και δεν θα επιτρέπει στον αντίπαλο του να τον «απειλήσει». Η αποστολή τους σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη αλλά το κέρδος είναι σίγουρα ένα μεγάλο κίνητρο.

Σε περίπτωση νίκης πάντως με μικρότερη διαφορά, πάλι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τον πρώτο λόγο στη βαθμολογία αλλά δεν θα γλιτώσουν εντελώς από το άγχος μιας ενδεχόμενης ισοβαθμίας που μπορεί όμως να προκύψει μόνο στην ακραία περίπτωση
που ο πρωτοπόρος χάσει και τα δύο παιχνίδια που απομένουν με Πρωτέα Γρεβενών και Φοίνικα Λάρισας με τους παίκτες του Ζήση Τζιλίνη από την άλλη πλευρά να κερδίζουν και τα δύο δικά τους με Φοίνικα και Γιάννενα αντίστοιχα.

Στον Αργοναύτη πάντως έχοντας άλλες δύο αγωνιστικές μετά το ντέρμπι θέλουν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους τονίζοντας ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την ευκαιρία που έχουν μπροστά τους.

Ψυχραιμία και συγκέντρωση είναι τα δύο στοιχεία που θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια αναμέτρηση όπου το αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει τόσο πολλά και για τους δύο και που θα μπορούσαν να αποβούν καθοριστικά ώστε το σωματείο της συμπρωτεύουσας να πάρει τη ρεβάνς και να «σπάσει» με τη σειρά του την έδρα του αντιπάλου του. Εκμεταλλευόμενος ίσως και το άγχος που ενδεχομένως θα έχει ο αντίπαλος ως γηπεδούχος. Πάντως αν και ένα παιχνίδι εκτός είναι πάντα μια δύσκολη δοκιμασία οι Θεσσαλονικείς έχουν έναν ιδιαίτερα θετικό απολογισμό αφού κέρδισαν όλα τα παιχνίδια εκτός αυτού κόντρα στον Φοίνικα μέσα στη Λάρισα.