ΑΕΚ Άργους ή απλώς… ΑΕΚ!

Ο κύβος ερρίφθη… Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον μία ανάσα όχι απλώς απ’ το να γυρίσει σελίδα, αλλά ν’ αρχίσει να γράφει απ’ την αρχή την ιστορία της! Η συνάντηση που είχε χθες (11/07) ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μπάμπης Καραμανλής με τον ομόλογό του της ΑΕΚ Άργους Νίκο Γριμμάνη ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την επικείμενη συνεργασία των δύο συλλόγων. Άλλωστε κι οι δύο πλευρές εκείνο που ήθελαν ήταν να βρεθεί ο τρόπος να συνεργαστούν και να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό σύνολο.
Για να μπορέσει, βέβαια, η ΑΕΚ να προχωρήσει τη συγχώνευση αυτή, θα πρέπει πρωτίστως να προχωρήσει στην πτώχευση της ΚΑΕ, τη διάλυσή της και τον υποβιβασμό στη Β’ εθνική. Κατηγορία στην οποία βέβαια δεν θ’ αγωνιστεί, καθώς αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της… σύμπτυξης με την ΑΕΚ Άργους. Και λέμε σύμπτυξη, διότι δεν θα γίνει επακριβώς συγχώνευση, αλλά ενός άλλου είδους συνεργασία. Πιο συγκεκριμένα το πλάνο προβλέπει μέλη της ΑΕΚ να ενταχθούν στο διοικητικό δυναμικό της ΑΕΚ Άργους και σταδιακά θ’ αρχίσει η… μετάλλαξη του συλλόγου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα χρέη που έχει η Ένωση θα “εξανεμιστούν” και δεν θα υπάρχει ο… βραχνάς που έχουν οι «κιτρινόμαυροι» στην παρούσα φάση.
Χρέη, βέβαια και πάλι θα υπάρχουν, αλλά αυτά θα είναι εκείνα που “κουβαλά” η ομάδα του Άργους και δεν ξεπερνούν τις 120 χιλ. ευρώ. Ποσό που οι εμπλεκόμενοι σ’ αυτή την… επικείμενη μετάλλαξη θεωρούν ότι μπορούν να καλυφθούν και να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει χωρίς προβλήματα στο πρωτάθλημα της Α2. Πρωτάθλημα στο οποίο θ’ αγωνίζεται τη νέα περίοδο η ΑΕΚ, παρότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Μπάμπης Καραμανλής συνεχίζει να διατηρεί κάποιες αμυδρές ελπίδες ότι ίσως να καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία! Τελευταίο… ανάχωμα για να προχωρήσει το όλο σχέδιο είναι η ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία συνεχίζει να διατηρεί επιφυλάξεις, αλλά θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κι αυτό το τελευταίο εμπόδιο θα ξεπεραστεί και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για τα προαναφερθέντα…