Αθηναίου: «Μέσα από την ομαδική δουλειά θα πετύχουμε»

athinaiouΕθνική Ανδρών για τον Γιάννη Αθηναίου για ένα ακόμη καλοκαίρι για μία ακόμη προετοιμασία.

Στο δρόμο για το Τορίνο ο Έλληνας γκαρντ μιλάει για κάτι που ξέρει πολύ καλά, τη δουλειά που γίνεται και πρέπει να γίνει και κυρίως την ομαδική δουλειά. Αλλά και κάτι που θα ήθελε να δει: Γεμάτη εξέδρα στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (23/6, 18.15) στο φιλικό με την Τουρκία.

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς το να βιρσκόμαστε στην προετοιμασία της Εθνικής. Άλλο ένα καλοκαίρι είμαστε εδώ για να δώσουμε τον αλύτερό μας εαυτό για το στόχο που έχουμε θέσει. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα, είναι σίγουρα κουρασμένα από τις υποχρώσεις τους στις ομάδες, αλλά όλοι είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο, προκειμένου να πετύχουμε το βασικό μας στόχο.

Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά και είναι ένα θέμα που μας οδηγεί να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα, προκειμένου να «βρεθούμε» μεταξύ μας. Κάποια παιδιά σταμάτησαν από την Εθνική, όπως ο Νίκος και Βασίλης που ήταν σημαίες για την ομάδα, οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε το δύσκολο έργο να μπούμε στο δρόμο που χάραξαν αυτά τα παιδιά. Και ταυτόχρονα υπάρχουν και σημαντικές απουσίες όπως του Πρίντεζη και του Παπανικολάου. Μέσα από την ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε το στόχο μας.

Περιμένουμε πως θα είναι στο πλευρό μας ο κόσμος. Θα είναι το πρώτο φιλικό που θα δώσουμε και θα είναι απέναντι στην Τουρκία. Θέλουμε ο κόσμος να είναι εκεί να δούν την προσπάθεια που κάνουμε. Και σίγουρα θα βγουν αρκετά συμπεράσματα. Θα πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία των προπονητών και όσο το δυνατόν να γίνουμε πιο γρηγορα ομάδα, πάντα με στόχο την πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».