Αιχμές από τον Ηρόδοτο σε πρώην αθλητή του

hrodotosΣυζήτηση, με όλα τα σωματεία πρότεινε ο Ηρόδοτος προκειμένου να πάταξη την συμπεριφορά ανθρώπων που μετατρέπουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε επάγγελμα. Συγκεκριμένα, το σωματείο της Κρήτης, με αφορμή τη συμπεριφορά πρώην αθλητή του, ο οποίος σύμφωνα με τους ιθύνοντες των «μπλε»… παζαρεύουν τους πάντες και τα πάντα στο βωμό του χρήματος πρότεινε να βρεθούν όλοι οι ιθύνοντες τω σωματίων που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση ώστε να συζητήσουν παρόμοιες συμπεριφορές και γιατί όχι να βρουν μια λύση η οποία θα ευνοεί το μέλλον της καλαθοσφαίρισης.

Η ανακοίνωση:

«Σε μια εποχή που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει ανάγκη ανθρώπους που θα σταθούν δίπλα του, από παράγοντες που θα ορθώσουν ανάστημα και δεν θα τον αφήσουν μόνο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη «ερασιτέχνες» αθλητές οι οποίοι παζαρεύουν τους πάντες και τα πάντα στο βωμό του χρήματος. «Ερασιτέχνες» αθλητές που γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη επαγγελματίες απαιτώντας και παίρνοντας παχυλά ποσά και συνάμα βροντοφωνάζουν ότι τιμούν τη φανέλα που φορούν. Σύντομα και περιεκτικά θα αναφερθούμε στην περίπτωση ενός κυρίου η οποία για ακόμη μία φορά μας έκανε να αναθεωρήσουμε την άποψη μας για την προσφορά στον άθλημα. Συμφωνήσαμε πέρυσι να αγωνιστεί στον Ηρόδοτο, παίρνοντας 1000 ευρώ κάθε μήνα, δηλαδή 10 χιλιάδες ευρώ αν το πρωτάθλημα διαρκούσε 10 μήνες.

\Εν τέλει αγωνίστηκε για οκτώ μήνες και δέκα ημέρες όπως και οι υπόλοιποι αθλητές μας. Στη συνέχεια τον καλέσαμε να κλείσουμε το υπόλοιπο και να συζητήσουμε για τη νέα χρονιά. Βάσει συμφωνίας αλλά και απλής λογικής, αφού είχε πάρει μέχρι τότε 5 χιλιάδες ευρώ του οφείλαμε άλλες 3 χιλιάδες ευρώ συν τις δέκα μέρες από τον όγδοο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος κρατούσε και μια επιταγή 10 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση για τα χρήματά του. Ο κύριος απαίτησε 5000 απειλώντας μας συνεχώς ότι θα σφραγίσει την επιταγή που κρατούσε όπως και αποπειράθηκε να το κάνει. Τον καλέσαμε να τηρήσει τη συμφωνία μας και στη συνέχεια του δώσαμε μια επιταγή των 5 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση 31/10/2014 και συμφωνήσαμε να παίρνει κάθε εβδομάδα 250 ευρώ ώστε μέχρι τη λήξη της επιταγής να έχει εξοφληθεί. Για οκτώ εβδομάδες έπαιρνε τη δόση του κανονικά (ήτοι 2000 ευρώ) μέχρι που μπήκαμε στη διαδικασία να συμφωνήσουμε για τη νέα σεζόν. Τότε ο κύριος απαίτησε 13 χιλιάδες ευρώ συν το φαγητό του!! Ναι, καλά διαβάσατε, ως το «ευχαριστώ» για το γεγονός ότι σταθήκαμε δίπλα του σε μια δύσκολη περίοδο που πέρασε. Εμείς του αντιπροτείναμε τα ίδια χρήματα με πέρυσι. Τελικά ο κύριος αυτός κατέληξε αλλού με 8 χιλιάδες ευρώ…Μην ξεχνιόμαστε, έτσι ήθελε να τιμήσει ο κύριος αυτός τη φανέλα του Ηροδότου…

Εμείς προσπαθήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να τον μεταπείσουμε και να μην χαλάσουν οι σχέσεις μας. Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι το εξής: Ο κύριος αυτός εμφανίστηκε στην τράπεζα ετεροχρονισμένα και αθετώντας την συμφωνία μας και πιο συγκεκριμένα στις 30/07/2014 και τρεις μήνες πιο μπροστά από τη λήξη της επιταγής και αφού είχε πάρει ήδη 2 χιλιάδες ευρώ, απαίτησε όλο το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ!! Φυσικά ο λογαριασμός δεν είχε χρήματα και αυτός την σφράγισε και την έδωσε στον δικηγόρο του για να προχωρήσει σε διαταγή πληρωμής. Απλά να ξέρετε κύριε ότι καταρρίψατε ακόμα και τους άγραφους νόμους της αγοράς. Ενώ δεχτήκατε να πάρετε την επιταγή μετά τη ζητήσατε τρεις μήνες πιο μπροστά και αφού ήδη είχατε κλείσει και σε άλλη ομάδα. Φανταστείτε κύριε τι θα γινόταν αν όσοι κρατούσαν επιταγές έκαναν το ίδιο.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι απαράδεκτες εκφράσεις του προς το σωματείο και την ιστορία του και οι απειλές προς τα μέλη του συμβουλίου, εκφράσεις που δείχνουν το επίπεδό του στα Μέσα Δικτύωσης και πολλά άλλα… Εμείς, παρόλα αυτά προσπαθήσαμε να κλείσει το θέμα και τον καλέσαμε να τηρήσει τη συμφωνία που είχαμε κάνει. Μάταια όμως. Του ζητάμε να βγει δημόσια και να διαψεύσει όσα λέμε και όχι να κρύβεται πίσω από υπονοούμενα στο Facebook. Του υπενθυμίζουμε ότι για όλες τις πράξεις του υπάρχουν πρόσωπα και αποδείξεις. Καλούμε όλα τα σωματεία σε μια ανοικτή συζήτηση για την πάταξη τέτοιων συμπεριφορών από ανθρώπους που μετατρέπουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε επάγγελμα.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό της ομάδας 2013-2014, Μέχρι σήμερα έχει καλυφθεί το 92% του μπάτζετ σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο που δεν έχει βοήθεια από κανέναν. ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρ’ όλα αυτά βγήκαμε να δηλώσουμε ότι είμαστε το καλύτερο σωματείο και ότι δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, απεναντίας και οφείλουμε και καλέσαμε όλους για διαπραγμάτευση και δώσαμε σε όλους συναλλαγματικές ως εγγύηση έως ότου θα πληρωθούν. Όπως όλα τα σωματεία, δεν γεννάμε χρήματα, δίνουμε μεγάλο αγώνα για να μην σας λείπει τίποτα και αυτό είναι το ευχαριστώ κύριοι και η συμπεριφορά που μας αξίζει.

Υ.Σ: Μας συγχωρείτε που δεν σας δώσαμε 13 χιλιάδες ευρώ, επειδή είστε όμορφος και επειδή στηρίζετε τις επιχειρήσεις των μελών της ομάδος μας. το σωματείο μας δεν έχει θέση για τέτοιου είδους αθλητές. Τέλος να σας θυμίσουμε ότι με δήλωση σας στις 24/06/2014 ευχαριστήσατε δημόσια τον Ηρόδοτο και τα μέλη του που ήταν δίπλα σας για ότι χρειαστήκατε. Σήμερα το πρωί σπεύσατε για να την κατεβάσετε αλλά ξεχάσατε ότι υπάρχουν και τα ιστορικά των συζητήσεων σε sites και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καταλαβαίνουμε και κατανοούμε απόλυτα την σύγχυση στην οποία βρίσκεστε απλά επειδή φάσκετε και αντιφάσκετε σε μόνιμη βάση σας παρακαλούμε θερμά κρατήστε μία συγκεκριμένη στάση γιατί πιστεύουμε ότι έχετε μπερδευτεί κι εσείς ο ίδιος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ηράκλειο 07/08/02014 Ο ΑΟΝΑ Ηρόδοτος».