Αλέξανδρος Μπάρδας: «Τιμή μου η αναγνώριση προς το πρόσωπό μου από τη ΦΕΑ και το Αιγάλεω»

Μία απίστευτη σκηνή εξελίχθηκε την περασμένη Κυριακή (22/5) το απόγευμα στο 3ο κλειστό γυμναστήριο της Ζωφριάς. Εκεί όπου είχε οριστεί ως έδρα η αναμέτρηση κατάταξης ανάμεσα στους δύο δεύτερους των δύο ομίλων του Νότου της Β’ εθνικής, της ΦΕΑ και του Αιγάλεω, με την ομάδα της Φιλαδέλφειας να πανηγυρίζει τη νίκη.

Του Ιωάννη Νοταρά

Περίπου δέκα πριν από το τζάμπολ έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων ένας παίκτης που έχει φορέσει στο πρόσφατο παρελθόν επάξια τη φανέλα και των δύο συλλόγων. Ο Αλέξανδρος Μπάρδας μπορεί να επέλεξε να καθίσει από την πλευρά που ήταν ο φίλαθλος κόσμος της ΦΕΑ, ωστόσο έγινε αμέσως αντιληπτός από τους οπαδούς του «Σίτι» που καθόντουσαν στην απέναντι πλευρά και τον φώναξαν.

Εκείνος γύρισε, τους χαιρέτησε κι ένας εξ αυτών του έδειξε πως φορούσε την «κυανόλευκη» φανέλα με το #5 στην πλάτη και το όνομά «ΜΠΑΡΔΑΣ», την οποία ο έμπειρος άσος του την είχε χαρίσει όταν αγωνιζόταν στην ομάδα των δυτικών προαστίων!

Μία συγκινητική στιγμή όπως ομολόγησε μετά το τέλος του αγώνα ο Μπάρδας: «Η αλήθεια είναι πως χτες ένιωσα όμορφα, γιατί η αναγνώριση και από τις δύο ομάδες στο πρόσωπό μου είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορείς να πάρεις σαν παίκτης».

Όσο για το που κρίθηκε το ματς που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο έμπειρος γκαρντ τόνισε: «Μέχρι το 27ο λεπτό το Αιγάλεω έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά μετά η ΦΕΑ από το 56-66 έβαλε 40 πόντους σε 13 λεπτά. Έτρεξε που είναι το αγαπημένο της παιχνίδι και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε αυτό το ρυθμό το Αιγάλεω. Οι παίκτες του coach Καρατζά δεν κοιτάξανε πίσω μετά από εκείνο το σημείο και έμοιαζαν να το χαίρονται το παιχνίδι, οπότε εκεί ήταν κομβικό το σημείο του αγώνα». Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι η ΦΕΑ θα κερδίσει και το επόμενο παιχνίδι με τον τρόπο που παίζει».