Αλεξανδρής: Ο Ηρακλής φτιάχτηκε για την άνοδο…

Βάσει προγράμματος κινείται ο Ηρακλής όπως λέει ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Αλεξανδρής και η αναφορά του δεν γίνεται μόνο για τα εντός του παρκέ. Αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και έξω από αυτό. Με τον “τίγρη” να είναι ικανοποιημένος από τον βαθμολογικό απολογισμό του “γηραιού” στα έως τώρα ματς και να προσδοκά καλύτερη συνέχεια, αλλά και περισσότερη στήριξη από τον κόσμο της ομάδας.

Ο Αλεξανδρής μίλησε στο athleda.com και εκείνο που επισήμανε είναι ότι ο Ηρακλής “… δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την άνοδο. Η ομάδα φτιάχτηκε για αυτό το σκοπό” και τόνισε ότι “… είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί”.

Αναλυτικά όσα αναφέρε ο Έλληνας προπονητής

“Όλα πάνε καλά. Είμαστε μέσα στον προγραμματισμό μας. Η ομάδα παίζει καλά, παίρνει τα αποτελέσματα, και δικαιώνει με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια μας. Περιμένουμε μεγαλύτερη ανταπόκριση και βοήθεια από τον κόσμο της ομάδας. Τα υπόλοιπα λειτουργούν υποδειγματικά και δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο εξωαγωνιστικό. Καθημερινά κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Τελευταία κάνουμε και μια μερική ανακαίνιση του γηπέδου και οργανωνόμαστε για το καλύτερο δυνατό με την αξιοποίηση των λιγοστών πόρων που έχουμε”.

“Εμείς δεν κρυβόμαστε. Θέλουμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την άνοδο. Η ομάδα φτιάχτηκε γι’ αυτόν τον σκοπό… Διαθέτει εμπειρία και δουλεύει καθημερινά για να είναι έτοιμη. Είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί και θα δίνουμε μάχη καθημερινά μέχρι τέλους για να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε στην εκπλήρωση του”.

“Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν”…

Ο Πανιώνιος και o Ηρακλής θεωρούνται τα φαβορί για να πάρουν το εισιτήριο για την Α1, με τον “τίγρη” πάντως να ξεκαθαρίζει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλείς εκτιμήσεις. “Τα αποτέλεσματα μέχρι τώρα δικαιώνουν αυτή την πρόβλεψη. Το πρωτάθλημα ωστόσο είναι μεγάλο και ο δρόμος μακρύς για όλες τις ομάδες καθώς απομένουν άλλα 19 παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου πως υπάρχουν και τα πλέι οφς όπου τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο στην Α1. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο και είναι πολύ σημαντικό τι θα γίνει στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που θα βρεθούν στα πλέι οφς γιατί θα μετρήσουν τα αποτελέσματα που είχαν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου. Μπορεί να νικήσαμε τον Δούκα εκτός έδρας αλλά στον δεύτερο γύρο θα τον υποδεχθούμε στο Ιβανώφειο και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που είναι υπολογίσιμες όπως ο Εθνικός, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει την έκπληξη, μπαίνοντας στην τετράδα”.

Ο 65χρονος τεχνικός παρατήρησε για το φετινό πρωτάθλημα της Α2 πως “φέτος ίσως είναι πιο δυνατό από πέρυσι. Τα μπάτζετ κάποιων ομάδων έχουν εκτοξευτεί και ξεπερνούν τους προϋπολογισμούς ομάδων Α1. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ομάδες παίζουν με έναν ξένο και 11 γηγενείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στις έδρες τους”.

Στον τελευταίο αγώνα για το 2016, ο Ηρακλής επικράτησε (71-74) εκτός έδρας της ΑΕΛ και θα κάνει χαρούμενες γιορτές. “Ήταν μέσα στους στόχους να κερδίσουμε στη Λάρισα για έναν επιπλέον λόγο γιατί θέλαμε να κάνουμε καλές γιορτές. Υπολογίζαμε πολύ τον συγκεκριμένο αγώνα. Είχα επιστήσει την προσοχή των παιδιών. Κάναμε ένα φοβερό ξεκίνημα παρότι αρκετές φορές λόγω της μεγάλης πίστης στις δυνατότητες, μας μπαίνουμε κάπως χαλαρά στα παιχνίδια. Πήραμε μια διαφορά 17 πόντων αλλά όπως ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα, αν η Λάρισα βρει ρυθμό, ειδικά στο σουτ παίζοντας παράλληλα με κοντά σχήματα μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε αγωνιστικά στο σχήμα με σέντερ που έχει ύψος κάτω από τα δυο μέτρα κι έφτασαν στο σημείο να διεκδικήσουν να στείλουν την αναμέτρηση στην παράταση. Ευτυχώς στο τέλος πήγαν όλα καλά για μας και κατακτήσαμε μια σπουδαία νίκη”.

Η ιδίαιτερη αγάπη του “τίγρη” για τη Λάρισα

Κάθε επίσκεψη του Αλεξανδρή στη Λάρισα είναι ιδιαίτερη γιατί στη θεσσαλική πόλη έζησε σχεδόν μια δεκαετία και οι δεσμοί του με την πόλη και τους ανθρώπους τους παραμένουν ισχυροί. Πριν την έναρξη της Σαββατιάτικης αναμέτρησης μάλιστα τιμήθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΛ (σ.σ. μαζί με τους Αγγελακόπουλο και Τότσιο) για την προσφορά του στο μπάσκετ της Λάρισας και στο άθλημα γενικότερα. “Όταν βρίσκομαι στη Λάρισα είτε για κάποιο παιχνίδι είτε για επίσκεψη νιώθω πολύ όμορφα. Οι δεσμοί είναι άρρηκτοι για να μην πω συγγενικοί. Η σχέση μου με την πόλη ξεκίνησε το 1980 όταν πήγα για πρώτη φορά να παίξω στον Γυμναστικό κι έγινα στη συνέχεια προπονητής. Συγκινήθηκα γιατί ο κόσμος της Λάρισας για μια ακόμη φορά ανταπέδωσε με πολύ θέρμη αυτή την αγάπη. Στην ΑΕΛ κάθισα το μικρότερο χρονικό διάστημα, έναν χρόνο. Ήμουν έξι χρόνια στον Γυμναστικό και άλλα δυο στην Ολύμπια. Συνολικά στη Λάρισα πέρασε εννέα χρόνια της καριέρας μου”.

Ο Ηρακλής θα κάνει… ποδαρικό στο 2017 με ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά κόντρα στον Αίολο Αστακού, στις 7 Ιανουαρίου. “Είναι εξίσου δύσκολο ματς με αυτό κόντρα στην ΑΕΛ, την οποία νίκησαν τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Δούκας. Είναι επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε και αυτόν τον αγώνα για να μην χάσουμε έδαφος διότι τον Αστακό τον νίκησαν ο Πανιώνιος και ο Δούκας παρότι διεκδίκησε τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε απώλεια γιατί είναι μια δύσκολη έδρα”.