Αλλαγές σε πρεμιέρα και φινάλε στο νέο πρωτάθλημα!

Σήμερα (14/07) δημοσιεύθηκαν οι νέες ειδικές προκηρύξεις για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής μπάσκετ με δύο σημαντικές αλλαγές.

Η μια αφορά τη πρεμιέρα και η άλλη το φινάλε.

Η πρώτη έχει να κάνει με την ημερομηνία έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου η οποία θα είναι 23.10.2011, μια εβδομάδα δηλ. αργότερα από την έναρξη της περσινής χρονιάς. Η κλήρωση για τις ομάδες του Βορρά θα πραγματοποιηθεί στις 26.08.2011 στις 13:00 όπως πάντα στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας.

Η δεύτερη αλλαγή ακόμη πιο σημαντική, αφορά την άνοδο στη Β΄ Εθνική την οποία δεν θα απολαμβάνουν μόνο οι πρωταθλητές των ομίλων όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια αλλά και όσες ομάδες καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση!

Αυτό σημαίνει ακόμη πιο δυνατό πρωτάθλημα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κίνητρο αφού πολλές ομάδες παραπονιόντουσαν ότι ότι άδικο κατα κάποιον τρόπο να ανεβαίνει μόνο ο πρώτος. Οι αγώνες μπαράζ για ενδεχόμενη άνοδο σε περίπτωση κενής θέσης στη Β΄ θα γίνονται πλέον με τη συμμετοχή των ομάδων που θα έχουν καταλάβει στο τέλος του πρωταθλήματος τις θέσεις 3-4 στους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας.

Δεν αλλάζει το καθεστώς αναφορικά με τις ομάδες του υποβιβασμού.