Αλ. Αλεξίου: «Υγιής ΑΕΚ στην Α1 και με γήπεδο»!

Την προσδοκία του – που θεωρεί ότι θα επιτευχθεί κιόλας – να είναι υγιής η ΑΕΚ όταν θα επιστρέψει στην Α1, αλλά κι ότι θα μπορεί να έχει και το δικό της γήπεδο (το οποίο θα στεγάσει και τα άλλα αθλήματα της Ένωσης, πλην ποδοσφαίρου), εξέφρασε ο Αλέξης Αλεξίου, εκπρόσωπος της ερασιτεχνικής και μέλος του νέου τριμελούς διοικητικού συμβουλίου της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Αλεξίου στάθηκε τόσο στην επικείμενη εκκαθάριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και για την συνδρομή που μπορεί να έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να βρεθεί χώρος για την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ της Ένωσης, καθώς ο χώρος στη Ν. Φιλαδέλφεια θα χρησιμοποιηθεί στο 100% για το γήπεδο του ποδοσφαίρου…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το αν ήταν σύμφωνος και για την πτώχευση της ΚΑΕ:
 «Μη το θεωρήσετε δεδομένο. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την ΚΑΕ και θα γίνουν και στην ΠΑΕ, είναι ίδιες, αλλά οι αιτίες δεν είναι ίδιες. Όταν αναλάβαμε το μπάσκετ, απευθυνθήκαμε στους μετόχους, αλλά δεν μπορέσαμε να διασφαλιστούμε ότι τα χρέη θα είναι συγκεκριμένα. Αντιμετωπιστήκαμε πολύ σοβαρά από τον κ. Φιλίππου, τον έχω εκτιμήσει πάρα πολύ γιατί παραμέρισε το προσωπικό του όφελος υπέρ της ΑΕΚ. Ομως επειδή δεν μπορούσαμε να διασφαλιστούμε εμείς ως αγοραστές ως προ το ύψος των χρεών και επειδή ο κ. Φιλίππου δεν είχε τη διάθεση να συνεχίσει, ο δρόμος ήταν μόνο μέσω του υποβιβασμού. Ο δρόμος είναι ο ίδιος, αλλά οι αιτίες διαφορετικές».

Για το τι πρακτικά κέρδισε η ΚΑΕ ως τώρα με την εκκαθάριση: «Το κέρδος που προκύπτει σε σχέση με τις οφειλές προς τρίτους που δεν έχει να κάνει με το δημόσιο. Αυτό δεν θα το πληρώσει ο νέος φορέας. Οι απαιτήσεις προς το δημόσιο παραμένουν σε βάρος των εκπροσώπων των διοικήσεων είτε της ΠΑΕ είτε της ΚΑΕ, που δημιούργησαν τις απαιτήσεις. Όμως, δεν βαραίνουν το νέο φορέα. Αυτά δεν θα χαθούν και η ευθύνη είναι προς όλους και αλληλέγγυα και θα υπάρχει, είτε υπάρχουν ή όχι η ΠΑΕ και η ΚΑΕ. Με πολλή δυσκολία θα χάσει ένα ευρώ το δημόσιο. Θα τα εισπράξει όλα».

Για το αν θα είναι υγιής η ΚΑΕ όταν ανέβει στην Α1: «Αυτή είναι η προσδοκία και πιστεύω θα επιτευχθεί».

Για τον Κωνσταντίνο Κωτσάτο που είναι πιθανό να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Ερασιτεχνική στις εκλογές της 9ης Ιουνίου: «Με τον κ. Κοτσάτο δεν διαφοροποιούμαστε σε τίποτα. Οι θέσεις του ενός είναι θέσεις και του άλλου. Ουσιαστικά πρέπει να διανείμουμε καθήκοντα, να αναλάβουμε διαφορετικούς ρόλους επειδή τα θέματα είναι περισσότερα. Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και στην Ερασιτεχνική και στον έλεγχο και εποπτεία όλων των τμημάτων, περιλαμβανομένων και των διοικητικών επιτροπών του ποδοσφαιρικού τμήματος, της καλαθοσφαίρισης, του ΤΑΠ και των άλλων τμημάτων, θα είναι ίδια.

Όπως προσπαθήσαμε να εξυγιάνουμε το μπάσκετ, στόχος είναι και τα άλλα αθλήματα. Βέβαια τώρα προέχουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ και η κατασκευή γηπέδων, η ακαδημία και το κυριότερο να φτάσει η ΑΕΚ να είναι top και αξιόπιστο brand name απέναντι σε παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, προς όλους όσοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί της, να ξέρουν ότι έχουν έναν φερέγγυο συνεργάτη και συμβαλλόμενο.

Οσο για τον κ. Κοτσάτο… δεν θα είμαι αντικειμενικός γιατί μας συνδέει και μεγάλη φιλία και ιδιαίτερη σχέση και επαγγελματική συνεργασία. Είναι ΑΕΚτζής, παθιασμένος με ό,τι καταπιάνεται, έχει καλή διοικητική ικανότητα και επαγγελματικά και επιχειρηματικά με την ενασχόλησή του με το μπάσκετ. Πιστεύω ότι το σύντομο παρελθόν μας και η συνεισφορά μας μάς βάζει θετικό πρόσημο. Ελπίζω να έχουμε τη στήριξη του κόσμου και όσων έχουμε δίπλα μας. Σίγουρα θα έχουμε αντίπαλό μας το χρόνο και τη φθορά».

Για το ότι μίλησε για κατασκευή γηπέδων και όχι μόνο του ποδοσφαιρικού και αν μπορεί η ΑΕΚ να κατασκευάσει και γήπεδο μπάσκετ ή ακούγεται υπερβολικό: «Ακούγεται υπερβολικό για κάποιον που μπορεί να έχει στο μυαλό του τα νούμερα που ακούγονταν κάποια εποχή. Μετά από έρευνα αγοράς που κάναμε, μελέτες και σχέδια – γιατί ασχολούμασταν με αυτό πριν προκύψει το ποδοσφαιρικό γήπεδο μιας και θα στεγάσει όλα τα υπόλοιπα αθλήματα – για εμάς το πρότζεκτ αυτό είναι εφικτός στόχος. Τα κεφάλαια είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθούν είτε εξ’ ιδίων είτε μέσω επιδοτήσεων ή χρηματοδοτήσεων. Το θέμα είναι να βρεθεί ο χώρος. Δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή ή τη δαπάνη ο κ. Μελισσανίδης. Είναι μόνο δικό μας. Αν μπορεί να υπάρξει μια βοήθειά του στην εξεύρεση του χώρου, αυτό είναι άλλο θέμα».

Για το αν ο χώρος αυτός δεν μπορεί να είναι εκεί που βρισκόταν το παλιό «Γιώργος Μόσχος»: «Υποθέτω ότι όλο το οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα `καταναλωθεί’, να το πώς έτσι, για το ποδοσφαιρικό γήπεδο».