ball-periergiΟ δρόμος προς την κορυφή είναι γεμάτος εμπόδια και προκλήσεις, τόσο μεγάλα ώστε να απολαμβάνεις όταν πίσω σου τ’ αφήνεις αλλά και τόσο σημαντικές, που κάθε φορά που σε μια ακόμη ανταποκρίθηκες, δύναμη μεγαλύτερη σου δίνει…να αντιμετωπίσεις την επόμενη. Για την Ασπίδα η επόμενη πρόκληση προκειμένου να παραμείνει στο πρώτο «σκαλοπάτι» της βαθμολογίας είναι ο Ιωνικός εκτός έδρας και στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Ιωνίας είχε δυσκολέψει ιδιαίτερα τους Ξανθιώτες στον πρώτο γύρο και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αφήσουν τους δυναμικούς παίκτες του Βασίλη Αγγέλη να τους «απειλήσουνε» και πάλι.

Το Ανατόλια από την άλλη πλευρά έχει συνηθίσει να είναι πρωταγωνιστής και σε καμία περίπτωση θεατής, των δρώμενων του ομίλου και μια ενδεχόμενη νίκη κόντρα στην Αγ. Βαρβάρα Καβάλας θα το βοηθήσει να ελπίζει ότι μπορεί το βράδυ να…αγγίξει και πάλι τη θέση που τόσο καιρό συνήθισε να κατέχει. Σε άλλη περίπτωση απλώς θα διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από τη πολυπόθητη πρωτιά.

Να παραμείνει σε επαφή με τη κορυφή όμως φιλοδοξεί και η Ευκαρπία και αυτό θα μπορέσει να το πετύχει με νίκη της επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ενώ η Κομοτηνή θα έχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πολύ πιο δύσκολο έργο αφού αγωνίζεται απέναντι στους Τιτάνες και μάλιστα μέσα στην Δράμα. Το απουσιολόγιο του Νίκου Γρηγοριάδη είναι πλέον λευκό και οι παίκτες του σίγουρα θα διεκδικήσουν, ιδίως εφόσον παίζουν στην έδρα τους, μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο(στη μεγάλη προσπάθεια της παραμονής). Η ακριτική ομάδα με εντελώς διαφορετικούς στόχους και επιδιώξεις πρωταγωνιστικές είναι ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος όπως άλλωστε το αποδεικνύουν και οι δώδεκα μέχρι στιγμής νίκες της σε δεκαεννιά παιχνίδια. Όλα αυτά απλά σημαίνουν ότι η Κομοτηνή έχει ένα προβάδισμα έναντι των γηπεδούχων λόγω της πολύ καλής μέχρι τώρα πορείας της ενώ οι Τιτάνες έχουν το αβαντάζ του σημαντικού παράγοντα που λέγεται έδρα.

Την έκτη νίκη του που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στον…προορισμό του, την παραμονή, θα διεκδικήσει ο Μακεδονικός κόντρα στη ΜΕΝΤ που προσπαθεί να ανατρέψει το εις βάρος της σκηνικό και να προλάβει με συνεχόμενες νίκες(μια από αυτές θέλει να είναι και μέσα στην έδρα του τελευταίου του αντιπάλου) το «τρένο» της «σωτηρίας». Τις δύο ομάδες τις ενώνει ο κοινός στόχος και της χωρίζει μόλις ένας βαθμός (υπέρ του Μακεδονικού). Οι παίκτες του Δημήτρη Μπουσβάρου είχαν πάντως κερδίσει αρκετά άνετα στον πρώτο γύρο μέσα στην Τούμπα με 61-83.

Τέλος, ο Ζέφυρος έχει ιδιαίτερα βάσιμες ελπίδες να φτάσει τις νίκες του σε διψήφιο αριθμό πετυχαίνοντας την δέκατη φετινή νίκη του απέναντι στον Απόλλων Αρναίας έστω και αν το παιχνίδι θα είναι εκτός έδρας.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Μακεδονικός – ΜΕΝΤ (Μακεδονικού, 18:00)
Ευκαρπία – Εθνικός Αλ/πολης (Ευκαπίας, 16:00)
Τιτάνες Δράμας – Κομοτηνή (ΔΑΗΓΑ Δράμας, 18:00)
Απόλλων Αρναίας – Ζέφυρος (Αρναίας, 18:00)
Ανατόλια – Αγ. Βαρβάρα (Ανατόλια, 15:00)
Ιωνικός Ιωνίας – Ασπίδα Ξάνθης (Ιωνίας, 18:00)
ρεπό ο Μαντουλίδης