basketball-hong-kong_71641_990x742Να μπει στη πρώτη τριάδα φιλοδοξεί η Μεταμόρφωση Βόλου στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής μέσα στη Καστοριά που έχει πάντως και αυτή το δικό της κίνητρο και έχει να κάνει με τη παραμονή στη κατηγορία ενώ η Βόνιτσα, η οποία είναι ήδη μέσα στους τρείς πρώτους, ευελπιστεί σε ενδεχόμενη νίκη που θα την βοηθήσει όχι μόνο να μην χάσει τη θέση της αλλά και με συνδυασμό αποτελεσμάτων να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τη πρώτη δυάδα. Βέβαια το παιχνίδι είναι εκτός έδρας και η Μελίκη θέλει επίσης πολύ τη νίκη για να απομακρυνθεί περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη φιλοδοξία την οποία ασπάζεται φυσικά και η δια την ώρα «συγκάτοικος» της, ΑΕΛ που παίζει στο τοπικό ντέρμπι με τον συμπολίτη Αστέρα.

Εύκολα σχετικά απόγευμα αναμένεται να έχουν οι Διόσκουροι Κοζάνης πουυ ποδέχονται τον Αριστοτέλη Φλώρινας, τη μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει γευτεί ακόμη την χαρά της νίκης ενώ δεν αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα οι Τιτάνες Παλαμά μέσα στη Μακαμπή.

Τέλος, ένα από τα πιο αμφίρροπα ντέρμπι αναμένεται να διεξαχθεί στα Γρεβενά ανάμεσα στον Πρωτέα και τον Φοίνικα. Στον πρώτο γύρο η ομάδα της Λάρισας είχε πάρει αρκετά εύκολα τη νίκη και τώρα είναι σειρά του σωματείου των Γρεβενών να διεκδικήσουν τη ρεβάνς και του δώσει ίσως μια θέση στη πρώτη πεντάδα.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Καστοριά – Μεταμόρφωση Βόλου (Καστοριάς, 18:00)
Μελίκη – Βόνιτσα (ΔΑΚ Μελίκης, 18:00)
Πρωτέας Γρεβενών – Φοίνικας Λάρισας (ΔΑΚ Γρεβενών, 18:00)
ΑΕΛ – Αστέρας Λάρισας (Αγ. Θωμά, 18:00)
Μακαμπή – Τιτάνες Παλαμά (Αλεξάνδρειο, 18:00)
Διόσκουροι Κοζάνης – Αριστοτέλης Φλώρινας (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)