Ανέλυσε τους λόγους της άρνησης συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο Κόροιβος

“Ο σύλλογος διέθεσε τους συνολικούς πόρους που είχε για να εξοφλήσει παίκτες και προπονητικό επιτελείο ως τα μέσα του Μάη. Αυτό μπορέσαμε να κάνουμε, κοιτώντας στα μάτια τα παιδιά της ομάδας και μιλώντας τους έντιμα και τίμια”, αναφέρει ο Κόροιβος Αμαλιάδας, δίνοντας τη δική του εξήγηση για τους λόγους που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα… express. “Σ’ ένα πρωτάθλημα 12 αγωνιστικών θα δημιουργούνταν πληθώρα εξόδων, τα οποία είναι δυσβάσταχτα και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα”, προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος της Αμαλιάδας.

Αναλυτικά, αναφέρει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε τα παρακάτω:
Φθάνοντας στο τέλος μιας ακόμα χρονιάς, ίσως της δυσκολότερης λόγω της πανδημίας που έχει σαρώσει τον πλανήτη μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
· Ο Κόροιβος κατά τη διάρκεια όλης της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 , είχε ως πρώτο μέλημα την εξασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων, αθλητών , προπονητών και όλου του stuff , γεγονός που πέτυχε απόλυτα τόσο με τα απαιτούμενα test, όσο και με την άμεση απομόνωση κάθε ύποπτου περιστατικού.
· Επόμενος στόχος της ομάδος μας, κατά την διάρκεια του οικονομικού Αρμαγεδώνα που η κοινωνία μας βίωσε, ήταν η πλήρης οικονομική κάλυψη όλων των μελών της, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες του κλάδου.
Να θυμίσουμε ότι ο Κόροιβος ήταν ο πρώτος σύλλογος που κάλεσε την πολιτεία να στηρίξει απευθείας τους αθλητές και προπονητές μπάσκετ με τα χρήματα της ΓΓΑ.
Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 ο Κόροιβος είχε στείλει επιστολή στον υπουργό κο Αυγενάκη προτείνοντας του από το ποσό των 12 εκατομμύριων – που είχε εξαγγείλει η ΓΓΑ ως ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία και αντιστοιχούσε στις ομάδες μπάσκετ- να δοθεί ως οικονομική ενίσχυση στους αθλητές και προπονητές των ομάδων των Εθνικών κατηγοριών αναλόγως, για την δύσκολη κατάσταση που βίωναν.
Να θυμίσουμε επίσης πως ο Κόροιβος συντασσόμενος με την πλειοψηφία των ομάδων της Α2, έθεσε συγκεκριμένο, πλήρως αιτιολογημένο πλαίσιο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Δυστυχώς 4 και πλέον μήνες αργότερα η πολιτεία δεν πήρε καμία απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων της Α2 μπάσκετ ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη χρονιά.
Η ίδια όμως η πολιτεία δια μέσου του υπουργού της στις 29/3/2021 αποφάσισε & ενίσχυσε τις 12 ομάδες της basketleague (και καλώς έκανε) με το ποσό των 3.000.000€, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια μέριμνα κατ’ ελάχιστο για το πρωτάθλημα της Α2’ Εθνικής που μόλις ξεκινά!!
Στις 29/3 η Ομοσπονδία συνεκτιμώντας την δύσκολη κατάσταση και την απουσία οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος για την Α2 εθνική μπάσκετ αποφάσισε με προαιρετική την συμμετοχή κάθε ομάδας της κατηγορίας την διεξαγωγή των υπόλοιπων αγωνιστικών του 1ου γύρου με τελικό σκοπό την άνοδο 2 ομάδων στην basketleague χωρίς να υποβιβάζετε καμία στην Β Εθνική κατηγορία.
Πέραν όμως των παραπάνω είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια σειρά δυσμενών παραγόντων σχετικά με την λειτουργία της ομάδος.
· Η οριστική απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα, στέρησε από τον Κόροιβο όχι μόνο το μεγαλύτερο “αγωνιστικό του όπλο”, αλλά και τον μεγαλύτερο οικονομικό του αιμοδότη
· Το lockdown στην αγορά και κυρίως στον κλάδο της εστίασης, επιχειρήσεις της οποίας αποτελούν βασικό τμήμα τον χορηγών της ομάδος, είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να μας στηρίξουν και φέτος.
· Πλησιάζοντας προς το άνοιγμα του τουρισμού, η εύρεση καταλυμάτων για τους αθλητές μας είναι σχεδόν αδύνατη ή ασύμφορη.
· Ακόμα όμως και όταν επιτράπηκαν οι προπονήσεις στην Α2, τα κρούσματα covid19 στο γήπεδο της Ήλιδας έκαναν απαγορευτική την έναρξη των προπονήσεων έως τις 29/3.
Είναι σαφές ότι η καθυστερημένη έναρξη προετοιμασίας ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο τραυματισμού για τους αθλητές μας.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος αποφάσισε να διαθέσει τους συνολικούς ίδιους πόρους που είχε αυτή την περίοδο, προς πλήρη εξόφληση των αθλητών και όλων των μελών του προπονητικού επιτελείου και του stuff, για όλη αυτή την περίοδο έως τα μέσα Μαΐου περίπου, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της φετινής κουτσουρεμένης σεζόν. Με αυτό τον τρόπο ο Κόροιβος για 3 αγώνες πρωταθλήματος που έπαιξε για την σεζόν 2020-21 θα έχει δώσει στους αθλητές του πάνω από 5 μήνες οδοιπορικών. Μέσα σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση αυτό μπορέσαμε να κάνουμε, κοιτώντας στα μάτια τα παιδιά της ομάδας και μιλώντας τους έντιμα και τίμια. Γνωρίζουμε ότι οι ομάδες μπάσκετ λειτουργούν για να παίζουν μπάσκετ στα γήπεδα, αλλά αυτά είναι για σεζόν υπό κανονικές συνθήκες και η σεζόν 2020-21 με 5 μήνες lockdown δεν είναι μια φυσιολογική σεζόν και με μία πολιτεία η οποία ποτέ δεν κατάλαβε τις έκτακτες ανάγκες και δεν θέλησε να προσφέρει την απαιτούμενη αρωγή.
Έτσι, μετά τα παραπάνω, η απόφαση αυτή κρίθηκε προτιμότερη από την συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα 12 ακόμα αγωνιστικών, το οποίο θα δημιουργούσε πληθώρα εξόδων, για μετακινήσεις, διαιτησίες, διαμονές, διατροφή κλπ, έξοδα τα οποία είναι δυσβάσταχτα. Και όλα αυτά χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.
Ραντεβού την επόμενη σεζόν, πιστεύοντας ότι βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του εφιάλτη του ζούμε. Ευχόμαστε σε όλους τους συλλόγους που θα συνεχίσουν να παίζουν αυτή την περίοδο καλή δύναμη και ιδιαίτερα στα σωματεία της επαρχίας, όπου τα οικονομικά μεγέθη είναι δυσανάλογα σε σχέση με την Αττική, και τέλος τις ευχές μας σε όλους του αθλητές των ομάδων για Υγεία”.