Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, σε αναζήτηση ομοσπονδιακού προπονητή η εθνική μπάσκετ…

Οι φωνές αντίδρασης από τους αθλητές, αλλά και πολλούς άλλους εμπλεκόμενους προς τη ΔΟΕ, απαιτώντας την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έπιασαν τόπο. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ανακοίνωσε την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπήρξε συμφωνία με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την εν λόγω ενέργεια, ενώ πλέον στόχος των διοργανωτών και της ΔΟΕ, είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη να μετατεθεί για το 2021.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη όπως είναι επόμενο θα έχει και παράλληλες… απώλειες! Με τα προολυμπιακά τουρνουά να αναβάλλονται και τις ομοσπονδίες να ανασυντάσσουν τα πλάνα τους. Μεταξύ αυτών, βέβαια και η ΕΟΚ, που σιγά-σιγά θα πρέπει να αρχίσει να αναζητά το νέο ομοσπονδιακό προπονητή. Ο Ρικ Πιτίνο που είχε ανακοινωθεί ότι θα αναλάμβανε τα ηνία της εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, απ’ όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικούσε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πλέον δεν υπάρχει στο πλάνο. Ο Αμερικανός τεχνικός έχει ήδη αποχωρήσει και από τον Παναθηναϊκό με προορισμό το NCAA (και το IONA), γεγονός που δείχνει ότι και η (προφορική) συμφωνία του με την ΕΟΚ οδεύει προς ναυάγιο.

Με τους ιθύνοντες την ομοσπονδία να καλούνται πλέον να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Η οποία βέβαια δεν θα καθοριστεί με βεβιασμένες κινήσεις, καθώς στον ορίζοντα υπάρχουν και οι εκλογές στην ομοσπονδία. Η παρούσα διοίκηση της ΕΟΚ θα ήθελε να προχωρήσει σε συζητήσεις με υποψήφιους για ν’ αναλάβουν το τιμόνι της “επίσημης αγαπημένης”, όμως από την άλλη γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση με τον επόμενο ομοσπονδιακό προπονητή…