Ανακοίνωσε Μπακογεώργο ο Δούκας

Από τους έφηβους του Αμαρουσίου στον Δούκα… Ο Τάκης Μπακογεώργος αποτελεί τον νέο συνεργάτη του Γιάννη Γιαννόπουλου στον πάγκο του Δούκα, κάτι που ανακοινώθηκε σήμερα από τα εκπαιδευτήρια.

Η ανακοίνωση του Δούκα:

«Με χαρά και τιμή καλωσορίζουμε τον coach Τάκη Μπακογεώργο στην οικογένεια του ΑΣΕΔ και συγκεκριμένα στο τμήμα μπάσκετ, εκφράζοντας την προσδοκία αλλά και πεποίθηση ότι η παρουσία του, η εμπειρία του και η μεγάλη προπονητική του αξία θα δώσουν στις ομάδες εφήβων και παίδων που θα προπονεί μια διαφορετική δυναμική και προσωπικότητα… Καλοσωρίζουμε επίσης και τον νεαρό συνεργάτη του, Γιώργο Σουλιώτη.

Ο Τάκης Μπακογεώργος και ο Γιάννης Γιαννόπουλος αναμένεται να συστήσουν ένα ισχυρό προπονητικό δίδυμο που μαζί με τους υπόλοιπους προπονητές των ομάδων υποδομών θα προσδώσουν στον ΑΣΕΔ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων. Άλλωστε, πρόκειται από εκείνες τις περιπτώσεις που τα έργα μιλούν από μόνα τους… Βέβαια, είναι γεγονός ότι ο νέος προπονητής θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής ώστε να γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις, αθλητές και συνεργάτες στη νέα του ομάδα. Για το λόγο αυτό, ζήτησε και ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου καθημερινές προπονήσεις δίνοντας με το “καλημέρα” το στίγμα του!

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε πριν 39 χρόνια (το 1973) κατά τη διάρκεια των οποίων προπόνησε τις παρακάτω ομάδες:

ΑΟ ΤΥΦΩΝ (παίδες – έφηβοι – γυναίκες)
ΓΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (άνδρες – παίδες – έφηβοι)
ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ (άνδρες – παίδες – έφηβοι – γυναίκες)
ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (παίδες – έφηβοι – γυναίκες)
ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (παίδες – έφηβοι)

ενώ από το 1989 προπονεί και τις Εθνικές Ομάδες παίδων – εφήβων – γυναικών – νέων γυναικών – νεανίδων – κορασίδων,

Παράλληλα, από το 1973 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), ενώ από το 1981 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου των Εθνικών μας ομάδων.

Οι συνεργασίες του υπήρξαν επιτυχημένες και ιδιαίτερα μακροχρόνιες, κάτι που από καρδιάς ευχόμαστε να συμβεί και με το νέο “σταθμό” της καριέρας του…

Coach καλωσήρθες».