Ανακοινώσεις μεταξύ Πανσερραϊκού και Ίκαρων Σερρών

Tο τοπικό ντέρμπι των Σερρών ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και του Ικάροθς μπορεί να έληξε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη, αλλά οι δύο ομάδες έχουν παράπονα η μία από την άλλη  με τον Πανσερραϊκό να μιλάει μέσω ανακοίνωσης για απαράδεκτη συμπεριφορά των υπευθύνων των ακαδημιών της ομάδας και με τη σειρά τους οι Ικαροι να απαντούν πως όσοι συνέταξαν το κείμενο θα ήδη έχουν μετανοήσει. 

Αναλυτικά:

«Σχετικά με την ένταση που έλαβε χώρα στην κερκίδα του Δ.Α.Κ. Σερρών κατά τη διάρκεια του τοπικού ντέρμπι μεταξύ της ομάδας μας και των Ικάρων, οφείλουμε να #αποσαφηνίσουμε τα εξής προς γνώση των Σερραίων φιλάθλων και αποκατάσταση της #αλήθειας:

1. Η διοίκηση του Πανσερραϊκού Κρι Κρι #προνόησε εγκαίρως, εντός της εβδομάδας πριν τον αγώνα, να ενημερώσει τόσο τους οργανωμένους φιλάθλους της για τις θέσεις που θα καταλάβουν στην κερκίδα, όσο και την ομάδα των Ικάρων, ώστε να μη φέρει παιδιά της ακαδημίας της στο γήπεδο, με τη #συμφωνία να ισχύσει το αντίστροφο στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος για την Lions Basketball Academy.

2. Ενώ οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας μας -η δράση των οποίων είναι γνωστή και αναγνωρίζεται στο πανελλήνιο- τήρησαν πιστά τα συμφωνηθέντα, αντιθέτως, ομάδα αθλητών της ακαδημίας των Ικάρων, παρά τις συστάσεις του υπεύθυνου του γηπέδου και κατά την ώρα της προσέλευσης των θεατών, έλαβε θέση μέσα στην κερκίδα της ακαδημίας και των οργανωμένων φιλάθλων μας, συνοδευόμενη από τους προπονητές της.

3. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τον οποίο όλοι οι φίλαθλοι παρακολουθούσαν χωρίς πρόβλημα υποστηρίζοντας ο καθένας την ομάδα του, ο επικεφαλής της ακαδημίας των Ικάρων και οργανωτής της κερκίδας τους, κατέβασε απροκάλυπτα από τα κάγκελα μέρος του πανό των Che Guevara, και, όταν του ζητήθηκε ο λόγος, απάντησε με ειρωνικά σχόλια και χειρονομίες, ενώ «περιφρουρούσε» τα παιδιά του.

4. Όσο για τις ύβρεις που ακούστηκαν κατά διαστήματα από την κερκίδα, προφανώς και δεν αρμόζουν στη μπασκετική ατμόσφαιρα που επιθυμούμε να έχει το γήπεδό μας, την οποία #δεσμευόμαστε να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο! Τον διοικητικό παράγοντα όμως της αντίπαλης ομάδας που φοράει «βαριά φανέλα» και εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βρίζοντας αδιακρίτως με ακατονόμαστες φράσεις τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού την ώρα που οι δυο αντίπαλοι μονιασμένοι έδιναν τα χέρια, ποιος θα τον συμμαζέψει;».

Σήμερα, ήρθε η απάντηση των Ίκαρων Σερρών σε ανακοίνωση που τονίζει:

«Ήταν πραγματικά δυσάρεστη έκπληξη για μας το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης Ανδρών του ΜΓ Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, και είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που την συνέταξαν θα έχουν ήδη μετανοήσει για το ύφος της.

Μια ανακοίνωση που δεν συνάδει με την ιστορία του συλλόγου που υπηρετούν και είμαστε βέβαιοι ότι την καταδικάζουν όσοι μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν μ’ αυτή. Τονίζουμε όμως ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε εδώ και χρόνια-Να θέτουμε τις βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας μας για σωστή αθλητική συμπεριφορά και για την σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική τους καλλιέργεια.

Ο ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ STIHL είναι εδώ και τα παιδιά μας θα είναι πάντα στην κερκίδα χωρίς «οργανωτές».

-Σήμερα στην κερκίδα και αύριο στα παρκέ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ STIHL».