Στον Ηρακλή Κοζάνης δεν ασχολούνται μόνο με τα μεταγραφικά πλάνα τους ενόψει της νέας χρονιάς αλλά και με τη στελέχωση του τεχνικού τιμ τους.

Πλέον στη τεχνική ηγεσία της ομάδας δίπλα στον Ζήση Τζιλίνη που θα είναι ο πρώτος προπονητής θα βρίσκεται ο Γιάννης Μήτσιαλος, πτυχιούχος τμήματος φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης). Στην ομάδα της Κοζάνης είναι πολύ ικανοποιημένοι με την συμφωνία αυτή αφού όπως τονίζουν ο νέος τους προπονητής ήταν μοντέρνος και αποτελεσματικός σε όλες τις ομάδες με τις οποίες έχει συνεργαστεί ενώ πέραν από τις μπασκετικές ικανότητες του, διακρίνεται επίσης για το ήθος, τη συνέπεια, τον επαγγελματισμό του όπως και για τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητή στον Μακεδονικό όταν αυτός ήταν στην Α1, ενώ πιο πρόσφατα διετέλεσε προπονητής στον Λασσάνη Κοζάνης όπως επίσης και στον ΠΑΟΚ Κοζάνης.

Σε μεταγραφικό επίπεδο από τους καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο τελευταίο πρωτάθλημα παρέμειναν στον Ηρακλή οι Βασίλης Τσακμάκης, Βασίλης Τσιόγκας, Γρηγόρης Μιχαηλίδης και ο πρώτος σκόρερ τους Δημήτρης Ντισλής.

Η ομάδα της Κοζάνης αναφορικά με την ενίσχυση της, απέκτησε τον Γιώργο Τσιακλαγκάνο, με ύψος 1.93 από τη Νίκη Βόλου, γεννημένο το 1993 σμολ φόργουορντ , καθώς επίσης και τον έμπειρο Δημήτρη Μάστορα, ύψος 1.98, γεννημένο το 1984, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση «4» και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Μακάμπη, Λασσάνη, Αιγινιακό κ.α.

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις του Ηρακλή ενδιαφέρονται να κλείσουν έναν άσσο και ένα τεσσάρι μέχρι τη Παρασκευή ενώ είναι σ’ επαφές για την απόκτηση ενός έμπειρου πενταριού που θα κάνει… αίσθηση.