Αναλαμβάνει η προσωρινή διοίκηση στην ΑΕΚ

Στο Νίκο Γεωργατζόγλου και την Ερασιτεχνική έδωσε το… χρίσμα το Πρωτοδικείο Αθηνών για την συγκρότηση διοίκησης σωτηρίας στην ΑΕΚ. Η εννεαμελής επιτροπή – αποτελούμενη από τους Νίκο Γεωργατζόγλου, Γιώργο Χήνα, Σπύρο Παπαϊωάννου, Μιχάλη Παλαντζά, Νίκο Σταθάτο, Βασίλη Καπετανόπουλο, Θανάση Μιχαήλ, Γιώργο Κατσαδήμα και Αλέξη Αλεξίου – έλαβε την εντολή για να συγκροτηθεί σε σώμα κι από σήμερα το απόγευμα κιόλας ξεκινούν τις διεργασίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στην Ένωση.

Ο Γεωργατζόγλου φέρεται ως ο βασικός υποψήφιος για ν’ αναλάβει την προεδρία του νέου ΔΣ, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας (12/9, στις 17:00).
Πριν απ’ αυτό, πάντως, άνοιξε τα χαρτιά του μιλώντας στον Sentra 103,3, όπου και αναφέρθηκε τόσο στην επόμενη μέρα, όπως ο ίδιος και οι “συμπαίκτες” του την έχουν στο μυαλό τους, όσο και για το τι έχει συμβεί με τον Στάθη Μπαϊρακτάρη και την πλευρά Φιλίππου.

Τα όσα δήλωσε:

Για το τι συνέβη με τον Στάθη Μπαϊρακτάρη:
«Την προηγούμενη εβδομάδα εμείς είχαμε κάνει την αίτηση στο Πρωτοδικείο για ορισμό προσωρινής διοίκησης. Παράλληλα από την πλευρά Φιλίππου, μέσω του δικηγόρου Σωκράτη Λαμπρόπουλου είχε διαρρεύσει ότι είχε επέλθει συμφωνία με τον Στάθη Μπαϊρακτάρη για να προκύψει διοίκηση στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Αν όμως υπήρχε στην ουσία συμφωνία, όχι μόνο στο τυπικό μέρος, θα μπορούσε να έχει έρθει η πλευρά του κυρίου Φιλίππου στο δικαστήριο και να έχει μπλοκάρει τη διαδικασία Πρωτοδικείου. Ήταν ολοφάνερο πλέον πως ο κύριος Φιλίππου και ο δικηγόρος του ήθελε να ήμασταν εμείς στην διοίκηση της ΑΕΚ».

Για το αν μπορεί η επιτροπή σωτηρίας να δεσμευτεί για την ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν είναι, παραμένει η φανέλα της βαριά και η θέση της είναι πάντα να πρωταγωνιστεί. Που σημαίνει ότι εμάς στόχος μας είναι να την τρέξουμε αγωνιστικά και με τα λεφτά που θα ρίξουμε να ανέβει από την Α2 στην Α1 και να επιστέψει εκεί όπου ανήκει από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της.
Αλλά, όχι μόνο εγώ αλλά και τα υπόλοιπα μέλη που θα απαρτίζουν τη νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί σε σώμα το απόγευμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κουβαλάνε ευθύνες για την ομάδα – βάζω και τον εαυτό μου σε αυτό. Είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά εδώ είμαστε, έχουμε ήδη κάνει κάποιο προγραμματισμό και θα παλέψουμε να οδηγήσουμε ξανά την ομάδα σε επιτυχίες.

Θα πρέπει βέβαια να κάνει και πράξη ο κ. Λαμπρόπουλος αυτό που υποσχέθηκε για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, που όπως έχουμε μάθει από την ΕΕΑ δεν έχει γίνει ακόμη. Μετά την εγγυητική και τα λεφτά θα τα κανονίσουμε εμείς για να μπορέσει η ομάδα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της από περυσινή χρονιά».

Για το αν θα υπάρχει συνεργασία με την πλευρά Φιλίππου:
«Σίγουρα θα υπάρξει και επαφή με την πλευρά Φιλίππου. Το απόγευμα θα μαζευτούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια και από εκεί και πέρα περισσότερα νέα θα έχετε μετά το ΔΣ».

Για το κίνημα σωτηρίας της μπασκετικής ΑΕΚ:
«Ήταν χρέος μας προς τον κόσμο της ΑΕΚ και στην ιστορία της να κάνουμε αυτή την κίνηση. Η ΑΕΚ πιο κάτω δεν μπορούσε να πάει. Πέντε μήνες από τότε που έπεσε δεν είχαν κάνει τίποτα κι έπρεπε εμείς να κινηθούμε».