Ακόμα ένας παίκτης -μετά τον Καϊκλή- ανανέωσε με τον Ερμή. Ο λόγος για τον 18χρονο Φίλιππο Καλογιαννίδη ο οποίος θα συνεχίσει με την ομάδα του Λαγκαδά για ακόμα έναν χρόνο.

Αναλυτικά:

«Ο Ερμής Λαγκαδά ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον διεθνή play maker Φίλιππο Καλογιαννίδη.

Ο διεθνής με την Εθνική Νέων, Φίλιππος Καλογιαννίδης (18 ετών, 1.94, combo guard), αποδέχτηκε την πρόταση ανανέωσης του Ερμή Λαγκαδά, και συμφώνησε λίγο πριν αναχωρήσει με την Εθνική Νέων για το Ταλίν της Εσθονίας.

Ο νεαρός combo – guard ο οποίος έχει περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές Ομάδες, βοήθησε τα μέγιστα στην περσινή επιτυχημένη χρονιά του συλλόγου και ήταν στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου. Άλλωστε αποτελεί προνόμιο για ένα σύλλογος όπως ο Ερμής να διαθέτει τόσο σπουδαίους αθλητές στο ρόστερ του. Μάλιστα ο Καλογιαννίδης έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να αγωνίζεται είτε ως play maker είτε ως guard ενώ είναι εντυπωσιακές οι αμυντικές του ικανότητες καθώς την περσινή χρονιά αποτελούσε το κρυφό χαρτί του Τάκη Ξουρίδα για τον περιορισμό των ισχυρών guard των αντιπάλων.

Ο Φίλιππος Καλογιαννίδης, λίγο πριν αναχωρήσει για το Ταλίν, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερμή Λαγκαδά: “Ευχαριστώ τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Ο Ερμής δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να γίνουν πέσουν στα βαθιά και να αρπάξουν την ευκαιρία. Θέλω να πιστεύω ότι με τη σκληρή δουλειά και τη βοήθεια των ανθρώπων της ομάδας θα βελτιωνόμαστε καθημερινά. Χαίρομαι που μέσω του σημαντικού χρόνου που πήρα, αγωνιζόμενος στον Ερμή, άνοιξε ο δρόμος για την Εθνική.

Προς το παρόν είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην προσπάθεια που θα γίνει στο Πανευρωπαϊκό Νέων. Έχουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα ωστόσο τόσο οι λοιπές ομάδες, όσο κυρίως και ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος. Ελπίζω ότι θα πάμε καλά και θα τιμήσουμε τα Ελληνικά χρώματα που χρίζουν μεγάλης αποδοχής στο μπάσκετ της Ευρώπης”

Σημ. Ο Καλογιαννίδης έκανε τις δηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Εθνική Νέων έκανε σήμερα το 2 στα 2 κόντρα σε Σερβία και Γερμανία αντίστοιχα!

Ο Ερμής Λαγκαδά εξέδωσε επίσης την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Ευχόμαστε στην Εθνική Νέων όπου αγωνίζεται και ο αθλητής μας Φίλιππος, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της στο Πανευρωπαϊκό Νέων”».