Ανασταστόπουλος: «Γιατί όχι και να πρωταγωνιστήσουμε;»

Κάπως προβληματισμένος, αλλά γεμάτος ανακούφιση και χαρά ο Θανάσης Αναστασόπουλος κάθισε για αρκετή ώρα στα κάγκελα του κλειστού του Πόλις, όπου δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια για το «διπλό» του Αετού. Παράγοντες, με τα θερμά τους λόγια, παίκτες με ένα νεύμα επιβράβευσης αλλά και φίλαθλοι των «κοκκινόμαυρων», θέλησαν να δείξουν έτσι πόσο σημαντικό ήταν το συγκεκριμένο ροζ φύλλο αγώνα, στο οποίο και ο ίδιος συνέβαλε από πλευράς του για να κατακτηθεί. Ο κόουτς της ομάδας των Εξαρχείων μίλησε στο infobasket.gr αναφέροντας:

«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη, σε μια πολύ δύσκολη έδρα, με μια σκληρή ομάδα και πιστεύω ότι αρκετές ομάδες δεν θα καταφέρουν να περάσουν από εδώ. Παρόλη την απουσία του Σπύρου Παντελιαδη, που είναι πολύ σημαντικός παίκτης για το Πόλις, είχαμε και εμείς τα δικά μας προβλήματα. Ο Χρονόπουλος ταλαιπωρείται με θλάση, ο Μόρφης τραυματίστηκε στο πρώτο λεπτό του ματς και έτσι το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο. Παρά το δικό μας «διπλό» το Πόλις σίγουρα είναι πολύ ανταγωνιστικό και ειδικά εδώ πέρα μέσα θα κάνει πολλές ζημιές».

Στη συνέχεια, ο τεχνικός του Αετού αναφέρθηκε στο καλό ρόστερ της ομάδας και τη διαχείριση αυτού: «Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω να αντιμετωπίσω τη φετινή χρονιά, γιατί η ομάδα μου διαθέτει 13 παίκτες παρά πολύ καλούς παίκτες και όταν συμβαίνει αυτό πιστεύουν και αυτοί με τη σειρά τους ότι πρέπει και αξίζουν να παίξουν όλοι. Αυτό λοιπόν είναι παρά πολύ δύσκολο και να υλοποιηθεί αλλά και ως προς τη διαχείριση όπως καταλαβαίνεται».

Όμως, οι πανηγυρισμοί έχουν λάβει τέλος καθώς ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ενωση Ιλίου: «Ενα ντέρμπι στο γήπεδο μας και τέτοιου είδους παιχνίδια δεν έχουν προγνωστικά. Το Ίλιον είναι μια ομάδα αρκετά σκληρή και πολύ μαχητική, η οποία δεν τα παρατάει ποτέ. Επίσης πορεύεται με τον ίδιο προπονητή εδώ και τέσσερα χρόνια και φυσικά έχει διάρκεια στη κατηγορία», σχολίασε αρχικά ο Θανάσης Αναστασόπουλος και συνέχισε σχετικά με την πορεία του συλλόγου στοπρωτάθλημα:

«Αν καταφέρουμε να έχουμε διάρκεια και να παραμείνουμε μονιασμένοι μεταξύ μας και φυσικά να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών (να υπάρχει υγεία δηλαδή) και φυσικά να δείχνει συνέπεια η ομάδα, νομίζω ότι θα πάμε καλά και γιατί όχι να καταφέρουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Τώρα όσον αφορά τη θέση την οποία θα καταλάβουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, δεν το ξέρει κανείς ακόμα είναι αρκετά νωρίς για τέτοιες προβλέψεις».