Μπαμ… και κάτω το Λος Άντζελες (+vd)!

Δύο μεγάλα καμ-μπακ την ίδια μέρα δεν είναι δα και εύκολο να τα αντέξει το Λ.Α…. Το απόγευμα οι Σπερς ανέτρεψαν διαφορά 24 πόντων και νίκησαν εύκολα τους Κλίπερς με 96-86, ενώ μερικές ώρες αργότερα ήταν η σειρά της Οκλαχόμα να σοκάρει το Στέιπλς Σέντερ, να “επιστρέψει” από το μείον 13 (στο 40′) και να νικήσει τους Λέικερς 103-100!

Η Θάντερ βρισκόταν πίσω στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αδυνατώντας να πλησιάσει τους Λέικερς, οι οποίοι είχαν σε φοβερή βραδιά τον Κόμπι Μπράιαντ και πολλή βοήθεια από τους υπολοίπους (Μπάινουμ, Γουόρλντ Πις, Γκασόλ). Κι όμως, στο τέλος της βραδιάς η νεανική Οκλαχόμα τα κατάφερε. Κρατήθηκε στο ματς χάρη στον… αφιονισμένο Ράσελ Γουέστμπρουκ και ύστερα από 6 ανεπιτυχείς προσπάθειες να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 7 πόντους, ισοφάρισε 2 λεπτά πριν από τη λήξη (96-96) και πέρασε μπροστά με το φόλοου του Κέντρικ Πέρκινς στο 1’18”.

Οι βολές του Μπράιαντ έφεραν τις ομάδες στα ίσια (98-98) αλλά ο Κέβιν Ντουράντ ήταν εύστοχος στο τρίποντο που επιχείρησε 13,7” πριν από το τέλος και ο Τζέιμς Χάρντεν πρόσθεσε δύο βολές μετά το άστοχο τρίποντο του Κόμπι. Πλέον, η Οκλαχόμα απέχει μία νίκη από το 4-1 επί των Λέικερς, κάτι που μπορεί να κάνει τη Δευτέρα στο γήπεδό της. Η ανατροπή της ημέρας, βέβαια, έγινε πολύ νωρίτερα…

Ηρεμοι και χαλαροί οι Σπερς

Το Σαν Αντόνιο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 24 πόντους διαφορά στις αρχές της δεύτερης περιόδου, έμοιαζε έτοιμο να “υπογράψει” το τέλος του νικηφόρου σερί (16-0) και να συνεχίσει σε νέες βάσεις την ημιτελική σειρά με τους Κλίπερς. Οχι τόσο γρήγορα… Οι Σπερς δεν πτοήθηκαν ούτε από το αρχικό 16-40, ούτε από το φλεγόμενο Στέιπλς Σέντερ, ούτε από την καταπληκτική εμφάνιση του Μπλέικ Γκρίφιν και όχι μόνο ανέτρεψαν τη διαφορά των 24 πόντων, αλλά νίκησαν και εύκολα μάλιστα με 96-86!

Τα “σπιρούνια” έκαναν ένα σερί 24-0 σε διάστημα 9 λεπτών στην τρίτη περίοδο και “γύρισαν” τούμπα το ματς, με τον Τόνι Πάρκερ να νικάει πάλι τον Κρις Πολ στην προσωπική τους μονομαχία και τον Τιμ Ντάνκαν να συνδράμει 19 πόντους και 13 ριμπάουντ. Και όλα αυτά… χαλαρά!

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Κλίπερς-Σαν Αντόνιο (Γκρίφιν 28π., 16ρ. – Πάρκερ 23π., 10ασ., Ντάνκαν 19π., 13ρ.)… 0-3 νίκες
Λέικερς-Οκλαχόμα 100-103 (Μπράιαντ 38 – Γουέστμπρουκ 37π., 15/26σ., Ντουράντ 31π., 13ρ.)… 1-3 νίκες