Ανατροπή και κορυφή για τη Σερβία

Η Σερβία επιβλήθηκε με 16-13 της Γαλλίας με μεγάλη ανατροπή και πανυγήρισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Παγκόσμιου 3Χ3!

Σε προσωπικό ρεσιτάλ του Μάρκο Σάβιτς εξελίχθηκε ο επίλογος του τελικού. Ο25χρονος Σέρβος παίκτης, επέστρεψε δριμύτερος στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και πήρε το αίμα του πίσω από τον Ζαν Μπατίστ Μισέλ. Πήρε τη σκυτάλη από τον Νούσαν Ντόμοβιττς-Μπουλούτ που μέχρι τότε σκόραρε μόνος του και σημείωσε έξι συνεχείς πόντους, που άλλαξαν τον ρουν της Ιστορίας. Η Γαλλία εκμεταλλευόμενη τα αθλητικά προσόντα των παικτών της και τον επιθετικό οίστρο του Μερεντίς Ομουνού είχε προηγηθεί με 12-8, ωστόσο οι «πλάβι» δεν κατέθεσαν τα όπλα: έτρεξαν ένα σερί8-0 σε δυόμισι λεπτά, προηγήθηκαν με 16-12 και χάρη σε αυτή την εντυπωσιακή ανατροπή στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου.

ΣΕΡΒΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 16-13
ΣΕΡΒΙΑ: Σάβιτς 7, Ντόμοβιτς-Μπουλούτ 9,Μπόσκοβιτς, Ζντέρο
ΓΑΛΛΙΑ: Ομουνού 6, Μισέλ 2, Κορ 2, Σοσού 3

Χάλκινη η Ουκρανία

Η Ουκρανία πήρε τη νίκη από το Ισραήλ με 19-18 στην παράταση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε 17-17. Οι Ισραηλινοί ήταν αυτοί που σκόραραν πρώτοι, αλλά στο 3Χ3 νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα σημειώσει δύο πόντους στην παράταση. Κάτι που πέτυχαν οι Ουκρανοί διά χειρός Λιπόβτσεβ, ο οποίος ευστόχησε από μακρινή απόσταση.

ΙΣΡΑΗΛ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 19-18
Διαιτητές: Κεσερατάρ-Γκλίσιτς
ΙΣΡΑΗΛ: Μπετ Γιόσεφ 2, Καρ 3, Σιμόν 10, Ταμίρ 3
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Γερόμιν 4, Νεβολίν, Αραμπαντζί 10, Λιπόβτσεβ 5