«Αν δεν είναι προδοσία, τι είναι;»

Ανακοίνωση για τις παράδοξες καταστάσεις που βιώνει ο σύλλογος εξέδωσε η Επιτροπή μπάσκετ (… ή “πρώην επιτροπή”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση) του Φιλαθλητικού, η οποία έκανε λόγο για προδοσία στα ενδότερα της, ρίχνοντας τις ευθύνες στον ΓΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φιλαθλητικού:

«Η βιτρίνα του αθλητισμού είναι ο αγωνιστικός χώρος. Εκεί όλοι κρινόμαστε. Και ο Φιλαθλητικός κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να κατακτήσει το πρωτάθλημα μπάσκετ Κρήτης(ΕΚΑΣΚ) παίρνοντας το εισιτήριο για την Γ Εθνική κατηγορία. Έπαιξε και κέρδισε . Ίσως η μοναδική ομάδα στην χώρα με τόση μικρή ιστορία στο μπάσκετ που τα κατάφερε σκορπίζοντας χαρά, υπερηφάνεια σε εμάς που αγωνιστήκαμε με αυταπάρνηση, στους παίκτες που δημιούργησαν μια αξιοζήλευτη παρέα , αλλά και στους πιστούς μας φίλους.

Κι ενώ προετοιμαζόμαστε να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα προδοθήκαμε από τα ενδότερα του συλλόγου μας με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να πέσει η αυλαία.Κι ενώ είμαστε οι πρωταγωνιστές αυτής της ωραίας ιστορίας δυστυχώς μάθαμε από τα ΜΜΕ για την..ακύρωση του ονείρου μας .Ήταν το σκληρότερο …ντισκαλιφιε που δεχτήκαμε και ελπίζουμε κανείς άλλος να μην βρεθεί στην θέση μας .Η επιτροπή ,λοιπόν, του ανδρικού τμήματος μπάσκετ Φιλαθλητικού για την περίοδο 2009-2012 (Δοξαστάκης Ν. Χισκάκης Μ., Κουμιανάκης Π. Καλώστος Γ.) αισθάνεται, μετά τη σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Φιλαθλητικού, να κάνει ξεκάθαρα τα εξής:

Μετά την επιτυχής κατάκτηση του τίτλου της ΕΚΑΣΚ και το εισιτήριο συμμετοχής της ομάδας στην Γ‘ εθνική ξεκίνησαν τα πρώτα συμβούλια με το Δ.Σ. Φιλαθλητικού με γνώμονα την δυνατότητα εύρεσης πόρων για την νέα χρονιά της ομάδας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Τρεις εβδομάδες αργότερα και μετά την βράβευση της ομάδας από την ΕΚΑΣΚ μας ανακοίνωσαν, με φτηνές δικαιολογίες και προφάσεις που δεν αξίζει καν να αναφερθούμε, (επί λέξη) ότι.. «πρέπει να βρούμε αλλού στέγη αν θέλουμε να συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα!!!».

Μετά από αυτό ήρθαμε σε επαφή με τα μέλη του Δ.Σ. Ανδρογέα όπου έδειξαν και, προς τιμή τους ενδιαφέρον για συγχώνευση των ανδρικών τμημάτων. Άμεσα ενημερώθηκε η Πρόεδρος του Φιλαθλητικού για το εγχείρημα αυτό καθώς ότι θα βρισκόμασταν σε εξεύρεση πόρων από κοινού με το Δ.Σ. Ανδρογέα.

Ενώ βρισκόμασταν σε συζητήσεις και αναμονή απαντήσεων από μεγάλες εταιρίες, με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον τύπο ότι το Δ.Σ. Φιλαθλητικού είχε αποφασίσει και είχε στείλει στην ΕΟΚ, ΕΚΑΣΚ τη μη συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική!!! Αν αυτό δεν είναι προδοσία τι είναι;

Στο δια ταύτα, δεν θα θέλαμε να αναλύσουμε, αν και μπορούμε, την συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα γεγονότα εις βάθος. Απλά να τονίσουμε ότι μετά από 25 χρόνια στα γήπεδα και πέρασμα από ομάδες με μεγάλη ιστορία στο χώρο του μπάσκετ σε πανελλήνιο επίπεδο, τέτοιες πρωτόγνωρες συμπεριφορές όχι μόνο προάγουν τον αθλητισμό αλλά τον υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία ανακοίνωση της πρώην επιτροπής μπάσκετ θεωρώντας ότι περαιτέρω έκταση των γεγονότων μειώνουν το αγαπημένο μας άθλημα.Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτήν την μπασκετική ΠΑΡΕΑ και είμαστε δίπλα τους».

Πηγή: cretesports.gr