Αν. Φώτσης: “Έχουμε περιθώρια βελτίωσης”…

Η πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ επετεύχθη… ασθμαίνοντας απ’ την εθνική ομάδα, κάτι που λίγο-πολύ το παραδέχονται άπαντες στο ελληνικό στρατόπεδο. Η ουσία, πάντως είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται ήδη στο Βίλνιους με στόχο “… να προχωρήσουμε κι άλλο στη διοργάνωση”, όπως ανέφερε ο αρχηγός της εθνικής Αντώνης Φώτσης, επισημαίνοντας ότι “… υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη”.

Ο πρώτος στόχος, λοιπόν, που ήταν η πρόκριση επετεύχθη όπως σχολίασε ο “Μπάτμαν” που αναφέρθηκε και στους αντιπάλους που έπονται: “Εδώ που φτάσαμε δεν θα μας χαριστεί τίποτα. Τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και στην πρώτη φάση, αλλά τώρα θα είναι ακόμη δυσκολότερα. Έχουμε μπροστά μας τρεις δυνατούς αντιπάλους. Κάθε ομάδα για να έχει φτάσει στους δώδεκα σημαίνει πως είναι αξιόλογη και κανείς αντίπαλος δεν θα είναι εύκολος. Θα πρέπει να κοιτάξουμε όμως πρώτα τη δική μας ομάδα, να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς και να παρουσιαστούμε έτοιμοι”.

Όσο για τι θα πρέπει να κρατήσει και τι να αφήσει πίσω της από τα παιχνίδια της πρώτης φάσης η εθνική, ο Αντώνης Φώτσης είπε: “Βγάλαμε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η διάρκεια, δηλαδή να αποδίδουμε καλά για μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα και να εξαλείψουμε ή τουλάχιστον να περιορίσουμε τα νεκρά διαστήματα”.

Τέλος, μιλώντας για την προσαρμογή των πολλών νέων παικτών στην εθνική ομάδα, ο ένας από τους “τρεις σωματοφύλακες” τόνισε: “Νομίζω πως έχουμε δείξει ότι είμαστε μια ομάδα που μπορεί να πάρει βοήθεια από όλους. Από την αρχή είχαμε πει πως στηριζόμαστε στην ομαδική λειτουργία για να προχωρήσουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και τα νέα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά στις απαιτήσεις. Για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση χρειαζόμαστε συνεισφορά από όλα τα παιδιά”.