Απάντηση Απόλλωνα σε ΠΣΑΚ

Σε απάντηση στην παρέμβαση του ΠΣΑΚ υπέρ του Αρη Κορωνίδη προχώρησε ο Απόλλων Πατρών αναφέροντας αναλυτικά τα παρακάτω:

«Με ανάμεικτα συναισθήματα έκπληξης, απορίας και αγανάκτησης αναγνώσαμε την από 8.7.2011 ανακοίνωσή σας περί δήθεν «απαράδεκτων μεθοδεύσεων» και «ψευδών ισχυρισμών» εκ μέρους του Συλλόγου μας εις βάρος του αθλητή μας Άρη Κορωνίδη.

Με έκπληξη, διότι ο εν λόγω καλαθοσφαιριστής έχει συμβόλαιο για ένα ακόμη έτος με την ομάδα μας, το οποίο και σκοπεύουμε να τηρήσουμε, όπως και ο αθλητής.

Με απορία, διότι χωρίς να υφίσταται καμία απολύτως διαμάχη ή διένεξη με τον ως άνω αθλητή μας, παρενέβητε για να μας προειδοποιήσετε ότι θα σας βρούμε απέναντί μας σε ενδεχόμενη μη τήρηση των συμβατικών μας υποχρεώσεων έναντι του (επί τριετία) αθλητή μας.

Ίσως θα έπρεπε με τον ίδιο ζήλο να απευθύνετε την προειδοποίηση σε εκείνους που πρόσφατα κατήργησαν την φοροαπαλλαγή των χορηγιών προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που δεσμεύθηκαν ότι θα καταβληθεί η ετήσια επιχορήγηση των 100.000 ευρώ προς τα Σωματεία της Α2, που αρνήθηκαν να μας ενισχύσουν όταν πριν λίγους μήνες από ανεμοστρόβιλο καταστράφηκε ολοσχερώς η στέγη του ιδιόκτητου γηπέδου μας αναγκάζοντάς μας να πληρώσουμε 70.000 ευρώ για να επισκευάσουμε τις ζημιές.

Τέλος, με αγανάκτηση, διότι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών λοιδορείτε και κατασυκοφαντείτε το Σύλλογό μας εντελώς αναίτια για δεύτερη φορά, εκθέτοντας το ιστορικότερο επαρχιακό Σωματείο απέναντι στα 500 και πλέον μέλη μας, τους 450 αθλητές των υποδομών μας, τους χορηγούς και τους φιλάθλους μας.

Κύριοι, ως μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο των ελλήνων καλαθοσφαιριστών οφείλετε να είστε προσεκτικότεροι στις δημόσιες τοποθετήσεις σας, να κατανοήσετε ότι ο ρόλος σας είναι να προασπίζεσθε και να περιφρουρείτε τα εργασιακά δικαιώματα των καλαθοσφαιριστών με τρόπο ουσιαστικό, με προτάσεις και δουλειά και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού όπως οι εν λόγω ανακοινώσεις σας, οι οποίες επιπλέον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οφείλετε επίσης να γνωρίζετε ότι ο αμειβόμενος (εργαζόμενος) αθλητής εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις απέναντι στο σωματείο (εργοδότη) του.

Συνοψίζοντας, και μη όντας συνηθισμένοι να αποτελούμε το επίκεντρο τέτοιου είδους καταγγελιών, σας συμβουλεύουμε, όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύετε, να απευθύνεστε την επόμενη φορά στον ταμία του συλλόγου μας, ώστε να έχετε έγκυρη ενημέρωση, για δε τις καταγγελίες σας τις σχετικές με τις εσωτερικές σχέσεις του Σωματείου μας με τους αθλητές του, να μην επιλαμβάνεσθε αυτεπαγγέλτως όντας αναρμόδιοι και σε κάθε περίπτωση να έχετε κατά νου το αρχαίο ρητό «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις».

Με πλήρη συναίσθηση της ανάγκης ύπαρξης και λειτουργίας του Συνδέσμου σας και απόλυτο σεβασμό στο ρόλο του, ρόλο που, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες άστοχες ενέργειές σας, δε φαίνεσθε να έχετε αντιληφθεί, σας δηλώνουμε ότι στο εξής δε θα ανεχθούμε παρόμοιου περιεχομένου ανακοινώσεις προερχόμενες από το Σύνδεσμό σας και θα πράξουμε τα δέοντα.

Πάτρα, 9.7.2011

Για το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ».