Απάντηση από την ΕΘΑ

Αλληλογραφία και στην Κύπρο! Απαντητική ανακοίνωσε εξέδωσε η ΕΘΑ προς την διοίκηση της ΑΕΛ σχετικά με την άρνηση στην πρόταση της δεύτερης να διευθύνουν του τελικούς του πρωταθλήματος Ελληνες ρέφερι.

Αναλυτικά:

«Είναι με μεγάλη περιέργεια και αγανάκτηση που διαβάσαμε την ανακοίνωση του σωματείου ΑΕΛ, σχετικά με την προτεινόμενη κάθοδο Ελλήνων διαιτητών για να διαιτητεύσουν τους τελικούς του Πρωταθλήματος. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε την πιο κάτω απάντηση.

Κατ΄ αρχή να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές της ΑΕΛ για την πρόκριση τους στους τελικούς του Πρωταθλήματος κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αγωνίστηκαν φέτος. Επιτυχίες που επιτεύχθηκαν σε αγώνες που διαιτήτευαν Κύπριοι Διαιτητές.

«Περίεργη» και «μυστήρια» είναι για το Σωματείο μας η ετσιθελική συμπεριφορά του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας και κάποιων μελών της, που επέμεναν απειλώντας με παραιτήσεις, αν δεν έρχονταν Ελλαδίτες Διαιτητές. Οι άνθρωποι που πρώτοι έπρεπε να στηρίξουν τον Κύπριο Διαιτητή, ξαφνικά στην κορύφωση του Πρωταθλήματος, εκεί που έπρεπε να του δώσουν την χαρά και την ανταμοιβή να σφυρίξει στους τελικούς, τον πρόδωσαν. Είναι ή δεν είναι «περίεργη» και «μυστήρια» η συμπεριφορά τους;

Ολόκληρο το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο διεξήχθη με Κύπριους Διαιτητές. Τώρα που μιλάμε γα ένα αγώνα σε κάθε αγωνιστική, οι Κύπριοι Διαιτητές δεν είναι ικανοί να σφυρίξουν; Τι άλλαξε;

Στον τελικό του Κυπέλλου σφύριξαν Κύπριοι Διαιτητές, η ομάδα μας κέρδισε τον αγώνα πανάξια και δέχθηκε από όλους συγχαρητήρια συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων της ΑΕΛ. Οι οπαδοί της ΑΕΛ συμπεριφέρθηκαν άψογα και κάναμε μια εορτή.

Ένας άλλος παράγοντας της απόφασης μας είναι και το οικονομικό. Όταν όλα τα Σωματεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, πώς μπορούμε να ζητούμε κάθοδο ξένων Διαιτητών; Ποιός θα καλύψει τα τεράστια έξοδα που προκύπτουν (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, μετακινήσεις, φαγητά) από μία τέτοια ενέργεια και πώς θα δικαιολογηθούμε στους Κύπριους Διαιτητές, που πήραν το βάρος του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και αρνούμαστε πάντοτε να τους δώσουμε οποιεσδήποτε αυξήσεις.

Επίσης τι θα πουν τα Σωματεία που αποκλείστηκαν στις προηγούμενες φάσεις του Πρωταθλήματος; Γιατί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και κάποια άλλα μέλη της δεν ζήτησαν Ελλαδίτες Διαιτητές και για τον αγώνα ΑΕΛ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ στην Λεμεσό; Μήπως δεν ήταν κρίσιμος ο αγώνας εκείνος ή όλοι οι προηγούμενοι;

Όσον αφορά την τελευταία παράγραφο της επιστολής της ΑΕΛ, κρίνουμε ότι είναι επιεικώς απαράδεκτη και δεν χρήζει σχολιασμού, αφού είναι καθαρά απειλητική και ταυτόχρονα προαγωγός επεισοδίων.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να προσκαλέσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ και τον μεγάλο κόσμο της, να κάνουμε τους τελικούς του Πρωταθλήματος εορτή, όπως κάναμε και στον τελικό Κυπέλλου. Να αφήσουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι Καλαθοσφαιριστές και οι προπονητές τους ελεύθερους και μακριά από φανατισμούς, να δώσουν όσους αγώνες χρειαστούν και ο καλύτερος να κερδίσει».

Πηγή: sentragoal.com.cy