Απάντηση από τον Αθανασόπουλο

Η… αλληλογραφία συνεχίζεται! Ο γενικός αρχηγός του Λαυρίου, Κώστας Αθανασόπουλος απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση του Γιάννη Σμυρνιώτη σχετικά με τα όσο διαδραματίστηκαν στο ματς του περασμένου Σαββάτου.

Μεταξύ άλλων, διαψεύδει το ότι στο πρώτο αναμεταξύ τους παιχνίδι χτυπήθηκε η μητέρα του τεχνικού του Αρκαδικού. Παράλληλα, αναφέρει ότι ο Μουράτης Κούσουλας μίλησε στον Γιάννη Σμυρνιώτη με τον ίδιο τρόπο που του είχε απευθυνθεί, ενώ τονίζει πως ο Σάκης Γιαννακόπουλος δεν έφυγε μαζί με την αποστολή από το γήπεδο και όχι νωρίτερα.

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς αναγκάζομαι να αναφερθώ, εκ νέου, στα πεπραγμένα μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων και λυπάμαι που δεν θα είναι αυτά αγωνιστικά.

Στον πρώτο αγώνα των ομάδων, ποτέ δεν χτυπήθηκε η μητέρα του κ. Σμυρνιώτη από φιλάθλους μας, πόσω μάλλον κάποιος να της σπάσει τα γυαλιά. Προφορική ήταν η διένεξή που είχε και στο προφορικό επίπεδο παρέμεινε. Όπως και τα τόσα άλλα που ακούγονται σε κάθε γήπεδο. Το γεγονός από μόνο του άλλωστε είναι πολύ σοβαρό και θα έχριζε άλλης αντιμετώπισης.

Επίσης, απ’ όσο γνωρίζω, οι παίκτες του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ δεν γρονθοκοπήθηκαν, ωστόσο είχαν και αυτοί φραστικό επεισόδιο με φιλάθλους της ομάδας. Αν συνέβη αυτό που είπε ο κ. Σμυρνιώτης και δεν το ξέρω, το καταδικάζω. Θα περίμενα όμως να αντιδράσουν άμεσα και διαφορετικά, για κάτι τόσο σοβαρό. Η αιτιολογία για μη όξυνση των πνευμάτων, μετά από αυτά τα περιστατικά, για μένα, δεν αρκεί.

Δεν θέλω να μιλήσω για τις ιστορικές αναδρομές του κ. Σμυρνιώτη δεν αλλά μάλλον πρέπει να το κάνω, αφού και εγώ έχω πολλά χρόνια στο χώρο αυτό και αναρωτιέμαι… πως μετά το παιχνίδι των δύο ομάδων, στη Β’ Εθνική, σύσσωμη η ομάδα προπηλάκισε και χτύπησε τον διαιτητή και δεν τιμωρήθηκε ποτέ η έδρα της ή άνθρωπος της ομάδας;

Στις ακόμη πιο μακρινές αναδρομές, δεν ξέρω ποτέ να έχουν σταματήσει να διαιτητεύουν αγώνες του ΛΑΥΡΙΟΥ και μπορώ να τους παραπέμψω στην ΕΣΚΑ για περαιτέρω διευκρινίσεις…

Ο παίκτης μας ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ μετά τις 2 βολές που πέτυχε 1’ πριν τη λήξη, απευθύνθηκε στον κ. Σμυρνιώτη με τον ίδιο τρόπο που του είχε μιλήσει και ο ίδιος πριν τις βολές. Η ένταση ενός αγώνα, ίσως δικαιολογεί τέτοιες εκρήξεις, που ιδανικό θα ήταν να μην υπάρχουν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να δοθεί συνέχεια με την απαίτηση συγγνώμης, που συμφωνώ, προς τιμήν του, ζήτησε ο παίκτης ώστε να μας επιτραπεί και η έξοδος από τα αποδυτήρια, που εκτός από αυτονόητη ήταν και επιτακτική. Είχαμε δύο τραυματίες και όπως όλοι γνωρίζουν ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ δεν έφυγε ποτέ νωρίτερα από το γήπεδο με οικεία του πρόσωπα, αλλά ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή που αποχώρησε με το πούλμαν της ομάδας. Με το ίδιο πούλμαν πήγαμε σε νοσοκομείο της Κορίνθου, αφού είχε ήδη χαθεί αρκετός χρόνος, ώστε να γίνει η πρώτη ακτινογραφία στον παίκτη.

Σε άκρατους εντυπωσιασμούς δεν είχα ποτέ την πρόθεση να προβώ, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος και οφείλω να μιλάω για όσα γνωρίζω. Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα και δεν θα το κάνω.

Ελπίζω να μην υπάρξουν ποτέ ανάλογα περιστατικά, όχι μόνο μεταξύ ΛΑΥΡΙΟΥ και ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ, άλλα και των άλλων ομάδων. Αντίπαλοι, όσοι αγαπάμε το μπάσκετ, είμαστε μόνο για 40».