Απάντηση… αφοπλιστική από τον Πολυκράτη

Η μη συναίνεση του Πολυκράτη Σάμου στην αλλαγή ημέρας διεξαγωγής του αγώνα με τον Γυμναστικό ήταν η αιτία του… εκνευρισμού τους συλλόγου της Χαλκίδας. Ο Πολυκράτης με ανακοίνωσή παραθέτει τη δική του οπτική, απαντώντας παράλληλα στις κατηγορίες του Γυμναστικού…

Η ανακοίνωση:  

«Με έκπληξη διαβάσαμε επιστολή – διαμαρτυρία του ΓΠΣ Χαλκίδας, όπου αναφέρεται στην έλλειψη fair play εκ μέρους της ομάδας μας (ΑΟ Πολυκράτης), λόγω μη συμφωνίας των ημερομηνιών και ωρών που πρότεινε η ομάδα της Χαλκίδας, όσο αφορά τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και στο παιχνίδι ΑΟ Πολυκράτης – ΓΠΣ Χαλκίδας.

1. Καταρχήν η ομάδα της Χαλκίδας έπρεπε να αποστείλει την επιστολή διαμαρτυρίας (εφόσον τη θεωρεί σοβαρή) στα γραφεία της ομάδας μας και όχι να περιφέρεται η επιστολή στα διάφορα websites, αναγκάζοντάς μας να είμαστε μπροστά σε οθόνες υπολογιστών και όχι στον χώρο εργασίας μας (γραφεία – γήπεδο). Προφανώς αυτός να είναι ο προσφιλής τρόπος διαμαρτυρίας της ομάδας, κάτι βέβαια που έχουμε παρακολουθήσει και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, όπου μετείχε στην κατηγορία.

2. Ο αγώνας ΑΟ Πολυκράτης – ΓΠΣ Χαλκίδας ήταν προγραμματισμένος εδώ και περίπου ένα μήνα (μπορεί και περισσότερο) από την Ε.Ο.Κ. τη συγκεκριμένη μέρα και συγκεκριμένη ώρα, δηλ. Κυριακή 30/10/2011 και ώρα 17:00. Παρόλα αυτά δεχθήκαμε να γίνει τροποποίηση της ώρας από 17:00 σε 13:00, επειδή η τελευταία πτήση αναχωρεί 16:50. Προφανώς είχαν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν το συγκεκριμένο ταξίδι. Και φυσικά όπως ισχυρίζονται ότι δεν μπορούσαν να βρούν εισιτήρια επιστροφής τη Κυριακή 30/10, θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιήσουν το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο της γραμμής Σάμος – Πειραιάς που αναχωρεί από τη Σάμο (απόσταση από το Πυθαγόρειο 12 χιλιόμετρα περίπου), τη Κυριακή 30/10 και ώρα 20:00. Εκτός και αν «απαξιούν» τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, κάτι το οποίο για εμάς τους Νησιώτες είναι τρόπος ζωής. Τους δικαιολογούμε για το μη σωστό προγραμματισμό του ταξιδιού, γιατί ίσως την παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», προφανώς δεν τη γνωρίζουν.

3. Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε αγαπητοί διοικούντες του Σωματείου ΓΠΣ Χαλκίδας, ότι σαν Σωματείο μιας περιοχής (Πυθαγόρειο Σάμου) που υπάρχει από το 650 π.Χ. και έχει αναδείξει ένα σωρό φιλόσοφους – επιστήμονες, «είμαστε βουτηγμένοι στην έννοια του πολιτισμού», οπότε επιτρέψτε μας να γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την έννοια του fair play. Ένα fair play που η ομάδα μας τήρησε την προηγούμενη αγωνιστική (1η), όπου ενώ υπήρχε η απεργία της Π.Ν.Ο. και φυσικά καθόλου ακτοπλοϊκά δρομολόγια, προκειμένου να μην δημιουργήσουμε ανωμαλία στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, επιβιβαστήκαμε δύο φορές στο αεροπλάνο, πήγαμε στη Λαμία οδικώς, παίξαμε με αξιοπρέπεια τον αγώνα, δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια από πολλούς επώνυμους και ανώνυμους και επιστρέψαμε στην έδρα μας, παρόλα τα προβλήματα που είχαμε.

4. Στην επιστολή σας, μας αποκαλείται «νεόκοπους» στην κατηγορία και μας «προτρέπεται», ότι πρέπει από τώρα που είναι νωρίς να δημιουργήσουμε τις καλύτερες σχέσεις με τα σωματεία των Εθνικών κατηγοριών. Φυσικά και θέλουμε να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με τα σωματεία των Εθνικών κατηγοριών και είναι πρωταρχικό μας μέλημα, αλλά δεν δεχόμαστε αυτή την προσταγή από εσάς υπό αυτόν τον τύπο (που δυστυχώς παραπέμπει σε άλλες εποχές). Θα δεχόμασταν ευχάριστα την υπόδειξή σας, εφόσον είχατε πολύ περισσότερα χρόνια εμπειρίας από εμάς. Άλλωστε τα 80 χρόνια ιστορίας του Σωματείου μας – που κατά τύχη συμπληρώνονται φέτος – μας δίνουν την απαραίτητη εμπειρία, ώστε να χειριζόμαστε κατάλληλα και με σύνεση τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Πιστεύουμε ότι έγινε λανθασμένη μεταφορά της σκέψης σας στο γραπτό κείμενο.

5. Θα πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι το κλειστό γυμναστήριο (Πυθαγορείου) που αγωνιζόμαστε είναι Δημοτικό και όχι ιδιόκτητο. Που σημαίνει ότι δεν μπορεί να απαξιώνονται οι υπόλοιπες ομάδες της περιοχής αλλά και αθλήματα (ημέρες και ώρες αγώνων) σε κάτι που είχε προγραμματισθεί εδώ και καιρό (μεταξύ μας αγώνας), κάτι που εσείς σχολιάσατε αρνητικά στην επιστολή σας με έξι (6) θαυμαστικά.

6. Και επειδή είμαστε ενημερωμένοι πλήρως, όχι μόνο για αυτά που φαίνονται αλλά και γι’ αυτά που «δεν φαίνονται» στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας, λόγω των προβλημάτων που είχατε στην αλλαγή προπονητή της ομάδας σας την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, δεχθήκατε πολύ εύκολα την αναβολή του αγώνα με τον ΓΣ Εργοτέλη (και καλά κάνατε), κάτι που βόλευε την ομάδα σας για την ακόμη καλύτερη γνωριμία του νέου προπονητή με τους παίκτες (δέσιμο ομάδας) και φυσικά θέλατε να παίξετε ενωρίτερα με τον Πολυκράτη, έτσι ώστε η ομάδα σας να έχει περισσότερες ημέρες και ώρες ξεκούρασης για το επερχόμενο αναβληθέν παιχνίδι με τον Εργοτέλη (Τετάρτη 2/11 στην έδρα σας), πράγμα μη συναδελφικό και μη τηρώντας το fair play για την ομάδα του Εργοτέλη, αφού η ομάδα της Κρήτης θα παίξει την Κυριακή 30/10 και ώρα 17:00 με αντίπαλο την ομάδα του Ηροδότου.

7. Φυσικά και θέλουμε να κρατήσουμε αξιόμαχη την ομάδα μας στη Γ’ Εθνική και να την προστατεύσουμε από κάθε κίνδυνο (αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό). Άλλωστε είμαστε ο μοναδικός εκπρόσωπος του Αιγαίου στην κατηγορία. Με πολλά έξοδα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, προσφέροντας όλοι οι κάτοικοι του νησιού από το υστέρημά τους, φέραμε ανθρώπους που ξέρουν το άθλημα πάρα πολύ καλά (προπονητής – παίκτες), έτσι ώστε ν’ αναπτύξουμε το άθλημα ακόμη περισσότερο, εδώ στην ακριτική Σάμο. Γιατί αν εσείς μας αποκαλείτε επαρχία, θα θέλαμε να σας πούμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ επαρχίας και νησιωτικής Ελλάδας. Δυσκολότερες συνθήκες διαβίωσης, αλλά ας μη τα αναλύσουμε τώρα. Δεν είναι της στιγμής.

8. Επειδή «πιάσαμε» το υπονοούμενό σας για ένα ήσυχο και μέσα σε αθλητικά πλαίσια παιχνίδι, έχουμε να σας πούμε ότι εδώ στα μέρη μας, επειδή είμαστε πολλά ναυτικά μίλια αλλά και χιλιόμετρα, μακριά από εκεί που γίνονται όλα τα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους, παραμένουμε ακόμη αγνοί και συνάμα εραστές της αθλητικής ιδέας και του «Ευ αγωνίζεσθαι».Άλλωστε να σας υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες διοργανώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου ο τελικός του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών μεταξύ ΟΣΦΠ και ΑΕΚ, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Ήταν μια γιορτή των φιλάθλων.

9. Περιμένουμε τον συγκεκριμένο αγώνα της Κυριακής, ως γιορτή για το άθλημα και τις δύο ομάδες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιστολή σας συντάχθηκε προφανώς εν ώρα σύγχυσης και δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικά αυτά που αισθάνεστε για το άθλημα αλλά και πιθανόν για την ομάδα μας. Στην επίσκεψή σας στο νησί θα σας επιδώσουμε ως αναμνηστικό, τη «δίκαια κούπα του Πυθαγόρα». Τι σημαίνει αυτή; Όχι στην υπερβολή, αλλά όλα με μέτρο.

Υ.Γ: Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται στα ΜΜΕ και όχι στα γραφεία της ομάδας σας, διότι το ίδιο πραγματοποιήσατε κι εσείς. Δυστυχώς δεν ξέραμε σε ποιόν ν’ απευθύνουμε τα γραφόμενά μας, γιατί απλούστατα η επιστολή σας ήταν ανυπόγραφη και δεν είχε το όνομα κάποιου συντάκτη. Οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας είναι καλό να γίνονται όταν έχουν κάτι να πούν. Σε διαφορετική περίπτωση γίνονται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Αντωνούσος
Έφορος τμήματος μπάσκετ ΑΟ Πολυκράτη».