Απέκτησε Αναστασάκη το Λαύριο

Στην τέταρτη μεταγραφή προχώρησε το Λαύριο αποκτώντας τον Δημήτρη Αναστασάκη. Ο 28χρονος πλέι μέικερ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο για την επόμενη σεζόν , ενω την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στον Αστέρα Αγίου Δημήτρίου.

Αναλυτικά:

«Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση του αθλητικού δυναμικού της φετινής του ομάδας, το ΛΑΥΡΙΟ πραγματοποιεί και την τέταρτη μεταγραφική κίνηση, εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της περιόδου 2011-2012.

Όνομα : Δημήτρης
Επώνυμο : Αναστασάκης
Ημερομ. Γενν.: 02/09/1983
Τόπος γενν.: Αθήνα
Ύψος : 1.82
Θέση : Playmaker
Προηγούμενες ομάδες: Παναθηναϊκός(παιδικά), Π. Φάληρο(εφηβικά και αντρική ομάδα), Ακαδημία 89, Γλυφάδα, Δάφνη Αγ.Δημητρίου, Αιγάλεω, Αστέρας Αγ.Δημητρίου

Ο λόγος για τον 28χρονο Δημήτρη Αναστασάκη, που παίρνει μέρος στην προετοιμασία του ΛΑΥΡΙΟΥ και ως αποστολή θα έχει να προσφέρει τη βοήθεια του στους “κυανοκίτρινους” από τη θέση του playmaker».

Ερωτηθείς πως μπορεί με την παρουσία του να βοηθήσει φέτος το ΛΑΥΡΙΟ, απάντησε :

«Ο, τι μου πει ο κόουτς να δώσω, θα το δώσω. Ένα δευτερόλεπτο είναι αυτό, ένα δευτερόλεπτο. Μία άμυνα, μία άμυνα. Θα προσπαθώ να βγάζω πάντα το 100% του εαυτού μου και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Μακάρι να κάνει μια πετυχημένη χρονιά η ομάδα και κυρίως χωρίς τραυματισμούς που είναι και το πιο σημαντικό ».

Ο playmaker του ΛΑΥΡΙΟΥ είχε ως αφετηρία στην μπασκετικη του διαδρομή τον Παναθηναϊκό και τα παιδικά του “τριφυλλιού” στην ηλικία των 11 χρόνων. Το 2001 τον βρίσκει στα εφηβικά της ομάδας του Παλαιού Φαλήρου κάνοντας και ένα χρόνο με το αντρικό της τμήμα.

Με τα χρώματα της Ακαδημίας ‘89 αγωνίστηκε για συνολικά τέσσερα χρόνια με το ένα εξ αυτών στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ και τα τρία στην Α’. Ακολούθησε για τρεις χρονιές η Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Τις επόμενες δύο σεζόν (’07-‘08 και ’08–’09) ενσωματώνεται στην ομάδα της Γλυφάδας. Με τη φανέλα του Αιγάλεω έπαιξε την περίοδο 2009-2010 τότε που ο σύλλογος έπαιζε στη Β’ Εθνική κατηγορία. Η περσινή αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τον 28χρονο playmaker στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου.

Όσον αφορά την καινούργια του ομάδα και τι πιστεύει ότι είναι ικανή να πετύχει φέτος είπε :

«Με το ρόστερ που βλέπω εγώ, από τη στιγμή που μπήκα στο γήπεδο, η ομάδα, αν όλα πάνε καλά, είναι για άνοδο. Μπορούσε και πέρσι να το πετύχει αυτό και μόνο από σειρά ατυχιών δεν τα κατάφερε, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Εγώ χαίρομαι πολύ που θα αποτελέσω κομμάτι αυτής της ομάδας».