Απέκτησε Θεοδοσίου, συνεργάζεται με Κεραυνό ο Φοίνικας Λ.

Κίνηση που δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν το μπάσκετ, αλλά συνάμα βλέπουν και πολύ πιο μακριά πραγματοποίησαν Φοίνικας Λάρισας και Κεραυνός. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελευθερία» οι διοικήσεις των δύο σωματείων προχωρούν σε μία πολύ σημαντική συνεργασία, που θα τονώσει αμφότερες.

Τι λέει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία” και φέρει την υπογραφή του έμπειρου δημοσιογράφου Κώστα Γκιάστα; Ότι Κεραυνός και Φοίνικας θα συνεργαστούν με ανταλλαγή παικτών, προκειμένου να πετύχουν στο – άμεσο ίσως – μέλλον την άνοδο του μπάσκετ της Λάρισας… Και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας είναι κι η απόκτηση απ’ τον Φοίνικα του Νίκου Θεοδοσίου…

«Γάμος» Φοίνικα – Κεραυνού…
Ο ένας (Κεραυνός) φημίζεται για τις ακαδημίες του και την παραγωγή παικτών, αλλά θέλει να τους προωθήσει πιο ψηλά μέσω των λαρισινών ομάδων. Ο άλλος (Φοίνικας) ψάχνει τη διάκριση με νύχια και με δόντια, αλλά του λείπει η πρωτογενής παραγωγή. Αφού τα βρήκαν λοιπόν προχώρησαν σε μια σημαντική συμφωνία η οποία στο άμεσο μέλλον μπορεί να αποδώσει καρπούς στο χώρο του λαρισινού μπάσκετ.Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι δεν πρόκειται για συγχώνευση αλλά για μια συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής παικτών για έναν κοινό σκοπό: για την άνοδο του λαρισινού μπάσκετ.Ήδη μάλιστα η πρώτη κίνηση που επισημοποίησε αυτή τη συμφωνία ήταν η μεταγραφή του Νίκου Θεοδοσίου. Ο Νίκος Θεοδοσίου είναι ένας 22χρονος σέντερ με ύψος 2.08. Τα περισσότερα χρόνια φορούσε τη φανέλα του Κεραυνού, ενώ ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από την Ολύμπια. Έναν χρόνο έπαιξε και στον Παλαμά.Αυτή θα είναι η πρώτη κίνηση για φέτος και ίσως θα υπάρχει και συνέχεια.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΚΑΣ: «ΑΣ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ»
Μάλιστα για τη σύναψη αυτή της συμφωνίας ο πρόεδρος του Κεραυνού, Νίκος Πάκας δήλωσε στην «Ε»: «Είναι μια κίνηση που γίνεται με σκοπό το καλό του λαρισινού μπάσκετ. Ο Φοίνικας μας έκανε μια πρόταση και μας φάνηκε πολύ καλή. Η Λάρισα πρέπει να βγάλει μια ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και γι’ αυτό θα δουλέψουμε. Η Λάρισα θα ξαναγίνει δυνατή με τέτοιες συνεργασίες. Εμείς δεν ζητάμε λεφτά. Εμείς θέλουμε να ανέβει μια ομάδα πιο ψηλά και να αρχίσουν τα παιδιά να ζούνε για το μπάσκετ. Να το αγαπήσουν αυτό που θα κάνουν. Δεν μας φταίνε ούτε τα γήπεδα, ούτε τίποτα. Μας φταίει το μεράκι. Αν δεν βοηθήσουμε μια ομάδα δεν θα μπορέσει κανένας παίκτης να παίξει μπάσκετ. Δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ σε χαμηλές κατηγορίες και γι’ αυτό θα βοηθήσουμε τον Φοίνικα. Αυτός ήρθε μας ζήτησε τη βοήθεια και σε αυτόν θα τη δώσουμε».

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ
Αλλαγές όμως θα έχουμε και στον Κεραυνό. Η πρώτη είναι πως στην τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας θα βρίσκεται πλέον ο Αντώνης Πάκας και θα αντικαταστήσει τον Μίρσα Κούρτοβιτς. Άλλωστε ο Σκοπιανός πρώην αθλητής της Ολύμπια βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του όπου και ανέλαβε την εθνική ομάδα των Εφήβων. Ο Κούρτοβιτς επίσης θα αποτελέσει και νέος τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Κεραυνού και των Πελαργών που επί της ουσίας θα συγχωνευθούν.

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Ο ΕΚΤΟΣ…
Ο Νίκος Θεοδοσίου θα είναι ο έκτος παίκτης του Φοίνικα για τη φετινή περίοδο. Κώστας Σαριμπαλίδης, Κώστας Αθανασόπουλος, Στέργιος Τσιαμπαλής, Γιάννης Γοργόλης, Γιώργος Τσούμας είναι οι πέντε που έχουν ανανεώσει με τον Φοίνικα και ο Θεοδοσίου γίνεται η πρώτη μεταγραφή των «μελανόλευκων».

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία/Κ. Γκιάστας