Ο Σιούτης ανέλαβε τις υποδομές στη Νίκαια

Την πρόσληψη του Γιάννη Σιούτη στα τμήματα υποδομής του συλλόγου ανακοίνωσε ο Ιωνικός Νίκαιας. Μέχρι πρότινος ο Σιούτης ήταν συνεργάτης του Βαγγέλη Βλάχου στον Αμύντα, όπου ήταν επίσης προπονητής του εφηβικού τμήματος.

Αναλυτικά:

«Η επιτροπή μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας ανακοινώνει την πρόσληψη του Γιάννη Σιούτη ως προπονητή στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Σιούτης θα αναλάβει τα τμήματα των εφήβων και των παίδων του συλλόγου.

Με αυτήν την κίνηση η επιτροπή του συλλόγου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη βαρύτητα που αποδίδει στις ακαδημίες με την πρόσληψη του Γιάννη, ενός ανθρώπου με πολύ σπουδαίες εμπειρίες και περγαμηνές στο χώρο του μπάσκετ.

Η φιλοσοφία του και το πώς οραματίζεται το μπάσκετ και το ρόλο των ακαδημιών είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τους ιθύνοντες της ομάδας, στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας με την προσδοκία να πετύχουμε στους στόχους μας.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σιούτη:
Ο Γιάννης Σιούτης αγωνιζόταν στη θέση του playmaker και ξεκίνησε την καριέρα του από το Μίλωνα. Μετά από 10 χρόνια βρέθηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς (1997) και τουκυπέλλου Ελλάδας (1998). Αγωνίστηκε έπειτα στον Πανιώνιο για να αγωνιστεί εκ νέου στον Άρη. Το 2002 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας. Μετά τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε σε Ηράκλειο, Περιστέρι, Ηλυσιακό, Δάφνη, Σπόρτιγκ (με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2) και ΑΕΚ.

Παράλληλα, ήταν και διεθνής όπου σε 11 αγώνες είχε 7,1π./αγώνα.

Ως προπονητής ήταν βοηθός προπονητής στον Αμύντα Δάφνης, τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα και προπονητής των εφήβων του ίδιου συλλόγου οδηγώντας το εφηβικό του Αμύντα στην άνοδο από τη Β’ ΕΣΚΑ, στην Α’ ΕΣΚΑ».