Απαντήσεις στον Νίκο Οικονόμου και τον Ερμή Σχηματαρίου από τον Πρωτέα Σχηματαρίου

Για «στοχευμένη την επίθεση προς την ομάδα» του Πρωτέα Σχηματαρίου κάνουν λόγο οι ιθύνοντες τον σύλλογο, ως απάντηση στα λεγόμενα του Νίκου Οικονόμου με αφορμή τη βαριά ήττα του παιδικού τμήματος του Ερμή Σχηματαρίου στην αναμέτρηση των δύο τμημάτων. Ο Πρωτέας Σχηματαρίου στον λογαριασμό της ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει τις δικές του απαντήσεις στον προπονητή του Ερμή Σχηματαρίου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «…, τα πρώτα χρόνια, τα παιδικο-εφηβικά τμήματα του ΠΡΩΤΕΑ ήταν αυτά που έχαναν με ανάλογες διαφορές», αλλά όπως επισημαίνουν αυτό το στοιχείο δεν αποδυνάμωσε το σύλλογο, ούτε και προκάλεσε απογοήτευση σε κανένα από τα παιδιά που αγωνίζονταν τότε με τη φανέλα του συλλόγου. Εκείνο, βέβαια, που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στη μακροσκελή τοποθέτηση του συλλόγου είναι το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι «… ας μεριμνούσε ο κάθε σύλλογος να έχει ικανά τμήματα τα οποία να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος», προσθέτοντας πως «… την παροιμία έχει ο καιρός γυρίσματα την έχετε ακούσει φαντάζομαι»!

Αναλυτικά όλη η απάντηση του Πρωτέα Σχηματαρίου, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο facebook αναφέρει:

«Με αφορμή την ανάρτηση του κ Οικονομου θα ήθελα να μοιραστώ με τους φίλους της ομάδας μας τα παρακάτω …

Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν έχω και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανένα από τα μέλη του Ερμή. Ίσα ίσα που με όλους έχω πολύ τυπική και φιλική επικοινωνία. Επίσης , τονίζω πως όσο περνάει από το χέρι μου, θα διαφυλάξω αυτή τη σχέση γιατί στη κλειστή κοινωνία του Σχηματαρίου, το πρώτο μας μέλημα θα έπρεπε να είναι, να ζούμε όλοι αρμονικά αποφεύγοντας τις πολλές εντάσεις .

Επειδή λοιπόν παρακολούθησα το συγκεκριμένο αγώνα απαντάω – σχολιάζω την ανάρτηση του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ κ Οικονόμου (τονίζω το προπονητής γιατί δεν τον γνωρίζω σαν άνθρωπο, είμαι σίγουρος πως είναι εξίσου καλός άνθρωπος όσο και παίχτης) γιατί τοποθετήθηκε δημοσίως ενάντια του συλλόγου μου και κυρίως του προπονητή μου. Επειδή λοιπόν υπήρξα μέλος της ομάδας από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ γιατί νιώθω να προσβάλλομαι και προσωπικά.

Αν σε αυτά που θα γράψω, τα μέλη-διοίκηση του Ερμή νιώσουν πως προσβάλλονται, τους ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστα τα όσα ειπώθηκαν. Να τονίσω πως απαντάω ως μέλος του Πρωτέα σε μέλος του Ερμή, σεβόμενος πάντα την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα είναι όταν τα παιδιά μας ενδεχομένως θα παίζουν συμπαίκτες σε κάποια από τις 2 ομάδες ή και σε μία 3η. Αυτή λοιπόν την επόμενη μέρα, καλώ όποιον τοποθετηθεί, να τη σεβαστεί και να την προστατέψει γιατί οποιαδήποτε διαμάχη σήμερα, θα μας κάνει να νιώθουμε γελοίοι αύριο.

1ον. Ο ΕΡΜΗΣ δεν είναι καινούργια ακαδημία μπάσκετ στο Σχηματάρι. Είναι η πρώτη ακαδημία μπάσκετ στο Σχηματάρι με πολλούς τίτλους και επιτυχίες.
2ον. Ο Πρωτέας είναι Η καινούργια ακαδημία μπάσκετ στο Σχηματάρι με ΠΑΡΑ πολλά παιδιά, που ΝΑΙ είναι ενθαρρυντικό .
3ον. Ας μεριμνούσε ο κάθε σύλλογος να έχει ικανά τμήματα τα οποία να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, διαφορετικά ας μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Ας κάνει προπονήσεις και όταν τα παιδιά είναι έτοιμα ας κατέβουν στους αγώνες ….
4ον. Την παροιμία έχει ο καιρός γυρίσματα την έχετε ακούσει φαντάζομαι.
Για όσους δεν γνωρίζουν, τα πρώτα χρόνια, τα παιδικο-εφηβικά τμήματα του ΠΡΩΤΕΑ ήταν αυτά που έχαναν με ανάλογες διαφορές . Τι έκανε λοιπόν ??? Η ομάδα έμεινε στο στόχο της, επικεντρώθηκε-επένδυσε στα μικρά τμήματα και ΟΧΙ στο ΑΝΤΡΙΚΟ, φτάνοντας στο σήμερα (μετά από μόλις 5 χρόνια) να κερδίζει αυτός με μεγάλες διαφορές και πετυχαίνοντας στα αντίστοιχα τμήματα σημαντικές προκρίσεις και κάποιες διακρίσεις. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν έχασε τα παιδιά του, ίσα ίσα που τα πολλαπλασίασε…… Ας μην μας πιάνει λοιπόν πανικός επειδή τα παιδιά έχασαν με τεράστια διαφορά. Όλα είναι θέμα σωστής διαχείρισης .

Εδώ λοιπόν ερχόμαστε στο ρόλο του συλλόγου και του προπονητή.

Ας ερωτηθούμε όλοι μαζί……
Μήπως τελικά η ιστορία της κάθε ομάδας έρχεται σε 2η μοίρα και πρωταγωνιστούν τα πρόσωπα ? Αρα μήπως δεν πρέπει να απαγοτευτεί η είσοδος στο προπονητή του Πρωτέα?
Μήπως τελικά και αυτός ο Πρωτέας και ο προπονητής του κάνει και κάτι σωστό ?
Γιατί τα τμήματα του Πρωτέα έχουν πια περισσότερες επιτυχίες από τα τμήματα του Ερμή ?
Γιατί οι περισσότεροι γονείς να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Πρωτέα (αποδεικνύεται από τον αριθμό των αθλητών του κάθε συλλόγου) ?
Πως γίνεται ένας προπονητής , τη μια εβδομάδα να λέει στους αθλητές τους αγωνιστείτε και την άλλη σηκώστε τα χέρια ψηλά ?

Δεν είμαι προπονητής σε ομάδα μπάσκετ αλλά είμαι πατέρας και προπονώ σε καθημερινή βάση τα παιδιά μου, επίσης 25 χρόνια παίζω μπάσκετ άρα θεωρώ πως …

Ο ΡΟΛΟΣ του προπονητή είναι να μάθει τους αθλητές να μάχονται και να μην τα παρατάνε μέχρι το τελευταίο λεπτό . Να σέβονται και να αναγνωρίζουν τον αντίπαλο. Να μαθαίνουν από τις ήττες τους και να φοβούνται τις εύκολες ΝΙΚΕΣ.
Ο σεβασμός στον αντίπαλο αποδεικνύεται με το να τον αντιμετωπίζεις στα ίσα χωρίς να κάνεις εκπτώσεις που θα τον ευνοήσουν ή που θα του δώσει μια πιο γλυκιά ήττα . Σε αντίθετη περίπτωση πιστεύω τον υποτιμάς .

Εδώ να τονίσω πως εγώ ήμουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ ο κ Οικονόμου ΟΧΙ (αν και υπεύθυνος ακαδημιών), και αυτό που είδα ήταν , ο Πρωτέας να παίζει και αυτός για τουλάχιστον 30 λεπτά με παμπαίδες και αν δεν κάνω λάθος , ο κ Σίσκος έδωσε συγχαρητήρια στον κ Χατζή για το Fair play , εκτός αν ήταν ειρωνικό.

Επίσης θεωρώ στοχευμένη την επίθεση προς την ομάδα , καθώς το συγκεκριμένο τμήμα του Ερμη , αν δεν κάνω λάθος , έχει ξανά χάσει φέτος με ανάλογες διάφορες . Γιατί τότε δεν το σχολίασε κανείς .

Αν λοιπόν , το συγκεκριμένο τμήμα του ΕΡΜΗ δεν ήταν έτοιμο και θέλατε να το προστατέψετε θα έπρεπε να μη το κατεβάσετε στο γήπεδο. Δεν μπορεί η αδυναμία μιας ομάδας να γίνεται τροχοπέδη μιας άλλης.

Τέλος δεν θεωρώ λογικό , να υπάρχει τόσο μεγάλη αναντιστοιχία των τμημάτων υποδομής με την αντρική ομάδα η οποία συμμετέχει στις εθνικές κατηγορίες . Μήπως τελικά , η ύπαρξη ακαδημιών είναι απλά και μόνο για να μην έχει κυρώσεις η αντρική ομάδα ? Αν ναι , τελικά ο εκνευρισμός και το ξέσπασμα του κ Οικονόμου κρύβουν μια δόση υποκρισίας ????».