Αποκαλυπτήρια για το λογότυπο του Παγκοσμίου U19 στο Ηράκλειο…

Η μορφή ενός ταύρου, ένα σύμβολο που είναι συνδεδεμένο με τον Μινωικό πολιτισμό αποτελεί το λογότυπο του Παγκοσμίου U19 που θα φιλοξενηθεί το προσεχές καλοκαίρι στο Ηράκλειο. Το λογότυπο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την μορφή του ταύρου, ένα εξέχον σύμβολο του Μινωικού πολιτισμού που αντιπροσωπεύει τον θρύλο του Δία ως σύμβολο δύναμης. Το σχήμα των κέρατων υποδηλώνει τη μορφή της αρχαίας ελληνικής Λύρας, ενώ το υπόλοιπο σχέδιο συμβολίζει την μπάλα του μπάσκετ.

Και όπως μας ενημερώνουν οι υπεύθυνοι η Κρήτη προσφέρει έτσι κι αλλιώς μια πλούσια ιστορία και τοπία με χαρακτηριστική φυσική ομορφιά τα οποία έδωσαν την έμπνευση για την δημιουργία των γραφικών προβολής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης FIBAU19 2019.

Ο Αρχαίος Μινωικός πολιτισμός παρήγαγε ψηφιδωτά, αρχιτεκτονική και αγγειοπλαστική, διάφορα σχέδια με στροβιλισμό σχημάτων και πλούσιους σκούρους & κόκκινους τόνους. Μοτίβα και χρώματα από τα αντικείμενα αυτά, έχουν δημιουργήσει την έμπνευση για την εικόνα της διοργάνωσης, καθώς και τη μορφή των κυμάτων από τις διάσημες παραλίες του νησιού, το μπλε της θάλασσας και την ελληνική σημαία.

H επιλεγμένη γραμματοσειρά έχει ως βάση το ελληνικό αλφάβητο.

Έχει δημιουργηθεί ένα έντονο και ευέλικτο σετ γραφικών για να απεικονιστεί ιδανικά το νησί της Κρήτης. Όλα τα παραπάνω έχουν συνδυαστεί με στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το ίδιο το μπάσκετ.