Αποκλεισμός τεσσέρων ετών για Σταμάτη

Την ποινή αποκλεισμού για τέσσερα χρόνια από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα στον Γιώργο Σταμάτη ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Ο αθλητής, πιάστηκε να κάνει χρήση του απαγορευμένου αναβολικού «νανδρολόνη» με αποτέλεσμα να του επιβληθεί η αυστηρότερη των ποινών.

Αναλυτικά:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΟΚ επέβαλε στον αθλητή του ΓΣ Λαυρίου Γεώργιο Σταμάτη του Αγγέλου για χρήση του απαγορευμένου αναβολικού παράγοντα «νανδρολόνη» τις παρακάτω ποινές:

Α). Της προσωρινής απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για διάστημα τεσσάρων ετών, της απαγορεύσεως αυτής αρχομένης από 8-10-2011.
Β). Της στέρησης κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων των αθλητικών ομοσπονδιών για διάστημα τεσσάρων ετών, της απαγορεύσεως αυτής αρχομένης από 8-10-2011.
Γ). Της εκπτώσεως ή του αποκλεισμού από τη συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για διάστημα τεσσάρων ετών, της απαγορεύσεως αυτής αρχομένης από 8-10-2011.
Δ). Της επιστροφής κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του έχει δοθεί».