basketball-285150Δοκιμασίες μακριά από το γήπεδο τους έχουν αυτή την Κυριακή οι δύο αήττητοι του νότιου ομίλου, ο ΓΣ Κύμης και ο Φάρος Κερατσινίου. Η μεν Κύμη πηγαίνει στη Νέα Ερυθραία για να αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο (ειδικά στην έδρα του) και μαχητικό Πανερυθραϊκό, την ίδια ώρα που ο Φάρος Κερατσινίου θα δίνει τη δική του μάχη στον Υμηττό με τον Αμύντα.

Γεμάτο αμφίρροπα παιχνίδια είναι πάντως και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής. Παιχνίδια όπως το Φιλαθλητικός-Ηράκλειο, το ΚΑΠ-Παπάγος και το Ικαρος Καλλιθέας-Μαρούσι αναμένεται να συγκεντρώσουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους φίλους της Β’ Εθνικής. Κατά τα άλλα, ο Ιωνικός Νίκαιας φαντάζει ως το ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση με τον Δούκα, ενώ τον πρώτο λόγο θα έχει θεωρητικά και το Περιστέρι κόντρα στον Χολαργό, έστω και στο κλειστό “Γ. Στεφανόπουλος”, όπου θα φιλοξενηθεί για τουλάχιστον άλλη μία αγωνιστική.

Στον Βορρά το ντέρμπι της Θεσσαλίας μεταξύ του Φοίνικα Λάρισας και των Τιτάνων Παλαμά παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ στη ΧΑΝΘ και στην Κομοτηνή θα δοκιμαστούν οι άλλες δύο αήττητες ομάδες, οι Μαχητές Δόξας Πεύκων και το Πευκοχώρι. Πολύ κρίσιμο θα πρέπει να θεωρείται το παιχνίδι μεταξύ του Πιερικού Αρχέλαου και του Στρατωνίου στην Κατερίνη, όπως και αυτά που θα διεξαχθούν στο Αργος Ορεστικό (η τοπική ομάδα φιλοξενεί το Ανατόλια) και στην Καλαμαριά (Αργοναύτης-Αίας Ευόσμου). Τέλος, θεωρητικά εύκολο απόγευμα έχει μπροστά του ο Προμηθέας Πάτρας απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης, σε ένα ματς που θα αρχίσει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

1ος Όμιλος (νότιος)

“Γ.Στεφανόπουλος” (κθ) 17.00 Περιστέρι-Χολαργός Μαραμής-Πολυχρόνης
Ν. Ερυθραίας 17.00 Πανερυθραϊκός-Κύμη Κατραχούρας-Μαλαμάς
Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Νίκαιας-Δούκας Μπούκας-Σπυρόπουλος Σπ.
Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Ηράκλειο Μπούσιας-Δημόπουλος
Κοντόπευκου 17.00 ΚΑΠ-Παπάγου Καρδάρης-Τσάτσης
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Φάρος Κερ. Διμπινούδης-Ραχιώτης
Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Καλ.-Μαρούσι Αναστασίου-Καλογερόπουλος Φ.

2ος Όμιλος (βόρειος)

ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Μαχητές Δόξας Π. Θεοδώρου-Σιταρίδης
Άργους Ορεστικού 17.00 Άργος Ορεστικό-Ανατόλια Γερακίνης-Ταρενίδης Κ.
Σ.Σ. Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Στρατώνι Φακίτσας-Πιτσίλκας Μ.
ΕΑ Πατρών 16.00 Προμηθέας-Ασπίδα Ξάνθης Καραβίτης-Στρέμπας
Αλκαζάρ 17.00 Φοίνικας Λ.-Τιτάνες Παλ. Τσουμαχίδης-Ζαχαρής
Κομοτηνής 17.00 Κομοτηνή-Πευκοχώρι Σιμητόπουλος-Τζιβελεκίδου
Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-Αίας Ευόσμου Τζίμα-Δαμίγος